Almanya Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, Suriyelilere yapılan yardımlara ilişkin, Türkiye gerçekten elinden geleni yapıyor. Tebrik etmek lazım. Biz Almanya olarak daha nasıl destekleyebileceğimizi düşünmemiz gerekiyor dedi.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un Kahramanmaraş'taki Suriyelilerin barındığı çadır kent ve Alman Patriot Birliği'ndeki ziyaretlerine eşlik eden Özoğuz, özellikle çadır kentte çocuklarla yakından ilgilendi.

Özoğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeliler konusunda Türkiye'nin üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiğini söyledi.

Türkiye'nin mülteciler konusunda yaptığı hizmetlerin küçümsenemeyeceğini dile getiren Özoğuz, şöyle konuştu:

"Türkiye gerçekten bu insanlara kollarını ve kucağını açmış. Bunu hiç küçümsememek lazım. Bir ülkeye 800-900 bin kişinin gelmesi ne demek. Biz Almanya'da şu anda sadece 5-10 bin Suriyeliden bahsediyoruz. Tabi bizde de 300 bin mülteci var ama sorun yaratıyor. 'Nereye koyacağız, nasıl yaşatacağız, nasıl yardım edeceğiz' diye. Bence burada, Türkiye'de çok büyük bir yardım yapılıyor."

Çadır kentte insanlar ve özellikle çocuklarla görüşürken üzüldüklerini vurgulayan Özoğuz, birkaç çocuğun kendilerine evlerine, ülkelerine dönmek istediklerini söylediğini ifade etti.

Bu duruma herkesin üzüldüğüne işaret eden Aydan, "Fakat biz Suriye'nin halini kolay kolay etkileyemiyoruz. Ama Türkiye hakkındaki düşüncemiz çok iyi. Türkiye gerçekten elinden geleni yapıyor. Tebrik etmek lazım. Biz Almanya olarak daha nasıl destekleyebileceğimizi düşünmemiz gerekiyor" diye konuştu.