Almanya'nın Bavyera eyaletinde acil doktor eksikliğine bir türlü çözüm bulunamazken ilginç öneriler gündeme geliyor. Konu hakkında haber yayınlayan Süddeutsche Zeitung, emekliye ayrılan doktorların tekrar görev alması için çalışma başlatıldığını yazdı.

Bavyera'da 44 noktada acil doktor açığı olduğu ve bu nedenle söz konusu çalışmanın yapıldığı belirtildi. Bavyera Sağlık Kasaları Birliğinin, 50 bin doktora mektup yazıp çalışmaya katılmalarını rica etti. Ancak çoğu yaşlı olan doktorların bu görev için kendilerini yeterli görmedikleri ve hastaların zarar görebilecekleri kanaatinde oldukları haber verildi.

Uzmanlar, girişimin başarılı olacağından şüphe duyuyor. Konu hakkında Cihan'a açıklama yapan hekim Arif Sezer, yaşlı doktorlar sağlık açısından kendilerine güvendikleri müddetçe bu uygulamada bir sorun olmayacağını ifade etti. Nöbetçi doktorların evlere gitmelerini ise yanlış bulduğunu söyleyen Augsburglu doktor Sezer, hastaların acil durumlarında doktorların evde zaten bir şey yapamadığını sözlerine ekledi. Acile giden hastaların büyük kısmının da göçmen kökenli vatandaşlardan oluştuğunu savunan Sezer, bu sorunun önünün alınması için daha iyi ve önleyici sağlık hizmeti verilmesini önerdi.