Almanya'da Federal Eğitim Bakanı Johanna Wanka’dan sonra Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Başkan Yardımcısı Julia Klöckner de ‘Gündelik Hayat Bilgisi’ dersinden yana tavır koydu.

Klöckner, gündelik hayatın üstesinden gelmenin karmaşık bir hal olan dünyada zorlaştığını ifade etti ve okullarda bu salahiyeti sağlayacak bir dersin okutulmasını istedi. Klöckner, gündelik hayatın üstesinden gelmek için diğer derslerin de kullanılabileceğini dile getirdi. Matematik bunlardan biri. Biyoloji dersinde de beslenme, sağlık ve hastalıkları önleme, tüketim alışkanlığı ve hayvanları koruma gibi konulara girilebilir. Sosyal bilimler dersi de Klöckner’e göre bu iş için biçilmiş kaftan. Bu derste üretim süreci ve sonuçlarının toplumsal konular üzerinden görülebileceğini anlatan politikacı, “Pazar günü Bangladeş’teki terziler için ağlayıp pazartesi günü 5 Euro’ya gömlek almak olmaz.” dedi.

FİRMALAR BİLGİSİZ TÜKETİCİLERİ UTANMAZCA KANDIRIYOR

Klöckner’den bir uyarı da bilgisayar şirketlerine geldi. Politikacıya göre firmalar tüketicilerin bilgisizliğini utanmazca istismar ediyor. Bu sebeple telekomünikasyon alanında oyunun kurallarının değiştirilmesini isteyen CDU Genel Başkan Yardımcısı, örneğin bilgisayarlara ve cep telefonlarına satın almadan önceden yüklenmiş uygulama ve programların derhal kaybolmasını istiyor. Klöckner, bu gibi uygulama ve programların en azından birkaç tuşla aktif olmaktan çıkarılabilmesi gerektiğini söylüyor.