Avusturya'da yaşayan baba Derviş Zülküflü, Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği'ne müracaat ederek, oğlunun ölümünde hastane ve çalışanlarının ''İhmal ve Kastı'' bulunduğu yönünde şüphe duyduklarını belirterek, oğlunun kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmasını istedi.
     AA muhabirine açıklamada bulunan Zülküflü, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere büyükelçiliğe verdiği dilekçenin, kabul edildiğini belirterek, Türkiye'deki yetkili makamların kendisine yardımcı olmasını istedi.
     Kendilerine gönderilen ön otopsi raporunda oğlunun bağırsaklarının tamamının alındığını fark ettiklerini ifade eden Zülküflü, şunları kaydetti:
     ''Normalde bir parça alınması gerekiyordu. Ancak onlar tamamını almışlar. Başka organları da mı alındı bilmiyoruz. Bundan dolayı kendi devletimden çocuğumun mezarının açılarak otopsisinin yapılması talebinde bulundum. Türk devletinden vermiş olduğum mücadelede ailemi yalnız bırakmamasını istiyorum. Öte yandan hastaneden gerekli bilgiyi de alamıyorum. Oğlumun nasıl öldüğüne dair bilgi almak benim hakkım. Bu konuda ülkemden destek bekliyorum. Ayrıca açtığım davanın da peşini bırakmayacağım.''
    
     -Olay
    
     Avusturya'da yaşayan ve akraba ziyareti için Almanya'nın Gelnhausen kentine giden Derviş ve Meryem Zülküflü'nün 6 yaşındaki çocukları Hazar Zülküflü, 31 Ağustos'ta karın ağrısı şikayetiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, küçük çocuğun cenazesi 7 Eylül'de memleketi Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde toprağa verilmişti.
     Aile, çocuklarının ihmal kurbanı olduğunu ileri sürerek, Almanya'da hastane yetkilileri hakkında dava açmıştı.