Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığı, gerçekleştirdiği kitap okuma etkinliğinde Türkiye'nin kitap okuma alışkanlığında dünya sonuncusu olduğuna dikkati çekti.

Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığı üyeleri, Cumhuriyet Meydan'ında kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. Açıklama yapan Alperen Ocakları İl Başkanı Ömer Akkoyun, dünyada en fazla kitap okuyan ülkelerin başında yüzde 21 ile İngiltere ve Fransa olduğunu belirterek, "Sırasıyla Japonya, Amerika ve İspanya kitap okuma alışkanlığı en yüksek ülkeler arasında yer alırken, Türkiye, binde 1 okuma oranı ile listenin son sıralarında yer almaktadır." dedi.

Kitap okuma alışkanlığının hava, su, yemek gibi günlük hayatımızın bir parçası olması gerektiğini söyleyen Alperen Ocakları İl Başkanı Ömer Akkoyun, "Kitap okumak beyini ve bedeni genç tutar. Hayatları boyunca devamlı kitap okuyup bulmaca çözenler, 75-80 yaşlarına gelseler de en karmaşık zihinsel faaliyetleri yapabilirler. Türkiye'de bin 412 kütüphane varken 570 bin kahvehane vardır. Yani 51 bin 700 kişiye bir kütüphane düşerken, 128 kişiye bir kahvehane düşmektedir. Bu çok acı bir tablodur." diye konuştu.