Gazeteci Mehmet Baransu’nun tutuklandığı Balyoz’da kumpas soruşturması kapsamında Balyoz haberlerinde imzası bulunan Gazeteci Yıldıray Oğur’un şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı. Soruşturma kapsamında Ahmet Altan ve Yasemin Çongar’ın da ifadesi alınacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Balyoz davasında askerlere kumpas kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Gazeteci Yıldıray Oğur, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı'nca şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Oğur’a, Balyoz haberlerine konu olan belgelerin nasıl ve nereden temin edildiği, Balyoz belgeleri arasında yer alan Egemen Hareket Planının imha edilip edilmediği, edilmediyse nerede olduğu soruldu.

Oğur'un, belgelerin nasıl temin edildiğini bilmediğini, sadece gazeteye getirildikten sonra belgeleri gördüğünü söylediği öğrenildi. Belgelerin yer aldığı CD’lerin kaynağını da bilmediğini söyleyen Oğur’un, "Belgeleri inceleyip haberleştirdik. Ancak kaynağını bilmiyorum." dediği belirtildi. İfadenin ardından Yıldıray Oğur, adliyeden ayrıldı.

Öte yandan soruşturma kapsamında Balyoz haberlerinde imzası bulunan o dönem ki Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ile Yasemin Çongar’ın da ifadesi alınmasına karar verildi. Altan ve Çongar önümüzdeki günlerde şüpheli sıfatıyla ifade verecek.

Gazeteci Mehmet Baransu da aynı soruşturma kapsamında 2 Mart tarihinde tutuklanmıştı. Balyoz davasının bazı avukatları, askerlere kumpas kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, Yasemin Çongar, Yıldıray Oğur ve Mehmet Baransu’dan şikayetçi olmuştu.