Edirne'de gaz pedalı ile freni karıştıran kadın sürücünün kullandığı otomobil, kaldırımda yürüyen başka bir kadına çarptı. Otomobil, Merkez Bankası şubesinin bahçesine girdikten sonra durabildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ambulans fobisi olduğunu söyleyen yaralı kadını ikna etmekte güçlük çekti.

Olay, akşam saatlerinde Hükümet Caddesi Merkez Bankası Edirne Şube önünde meydana geldi. Şehir merkezi yönüne seyreden Hatice Çakır’ın kullandığı 22 NC 057 plakalı otomobil, sürücünün gaz pedalı ile freni karıştırması sonucu Ayfer Göksel isimli yayaya çarptı.

Göksel'in ayağının üzerinden geçen araç, sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu Merkez Bankası şubesinin bahçesine girdi. Hafif şekilde ayağından yaralanan Göksel, olayın şokunu üzerinden atamadı. Yaralı kadın için ambulans istendi. Olay yerine ulaşan 112 Acil ekipleri yaralı kadına müdahale etmek istedi. Ancak ekiplerin ambulans korkusu olduğunu söyleyen kadını ikna etmesi kolay olmadı. Sağlık ekipleri tarafından uzun uğraşlar sonucu ikna edilen kadın ambulansa alındı.

İlk müdahalesi ambulansta yapılan Ayfer Göksel hastaneye kaldırıldı. Bu arada olayı bir vatandaş, bayan sürücünün valilik tarafından geldiğini belirterek, "Bayanlardan bir tanesi kaldırımdan aniden aşağı inince sürücü bayan heyecan yaptı. Tahminimce frene basacağına gaza bastı. Çok daha büyük vurmadı. Sıyırdı geçti." dedi.