Bursa'nın Mudanya ilçesinde, bir vaka için çağrılan 112 Acil Servis ambulansı görevlileri hasta yakınlarının fiziki saldırısına uğradı. Saldırıyı sendika temsilcileri Mudanya Devlet Hastanesi önünde düzenledikleri eylemle kınadı.

Bursa Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Türk Sağlık-Sen yöneticileri, Mudanya Devlet Hastanesi önünde toplandı. Sağlıkçılar, düzenledikleri eylemle ambulans ekibine yapılan saldırıya tepki gösterdi. SES Bursa Şubesi Başkanı Ergül Çiçek, "'Hasta, hastaneye geldiğinde hasta yakınları tarafından araçta bulunan personelimiz şiddete maruz kalmıştır. Hasta yakınlarının 'Bizim kim olduğumuzu biliyor musunuz?' demesiyle personel 2. darp girişimi ile karşı karşıya kalmışlardır." dedi.

Türk Sağlık-Sen Başkanı Mustafa Köse ise "Sağlık Bakanlığı sağlıkta şiddeti önlemeye katkısı olabilecek hiçbir tedbir almamıştır. Çünkü Sağlık Bakanlığı sağlıkta dönüşüm için şiddete ihtiyaç duymaktadır. Şiddet, politikacılar tarafından yıllarca dönüşüm tramvayı olarak kullanılmıştır.'' diyerek, Bakanlığı eleştirdi.