Malatya'da iş anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada amcasını öldürdüğü iddia edilen E.Y. ile ağabeyi E.Y. gözaltına alındı.

Merkez Yeşilyurt İlçesi Özsan Sanayi Sitesi'nde dün Mehmet Yalçınkaya(37) bıçaklanarak öldürülmüştü. Malatya Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan Yalçınkaya'nın cenazesi, Şehir Mezarlığı'nda defnedildi. Mehmet Yalçınkaya'yı iş anlaşmazlığı nedeniyle yeğeni E.Y.'nin öldürdüğü iddia edilmişti. Bıçaklama sonrası olay yerinden ayrılan E.Y. akşam saatlerinde emniyet müdürlüğüne giderek teslim oldu. Gözaltına alınan zanlı ile birlikte ağabeyi E.Y. ve babası E.Y.'nin de ifadesi alındı.

Zanlının ağabeyi E.Y. emniyetteki ilk ifadesinde, "Ben kargo taşımacılığı yapıyorum. Sanayi sitesi içindeki şirketimizi yaklaşık 2 yıl önce amcamdan 70 bin TL karşılığında satın almıştım. Amcam ailesiyle İstanbul'a gitti. Olaydan bir hafta önce amcamın yeniden Malatya'ya döneceği ve aynı işini devam ettireceği söylentileri kulağıma geldi. Ben ihtimal vermedim. Önceki gün Gaziantep'ten gelmesi gereken bir kamyon işyerime gelmedi. Gaziantepteki işyerini aradığımda 'biz artık seninle çalışmayacağız, amcanla konuş' dediler. Olay günü amcamın geçici olarak çalıştığı işyerine gittim. Amcama 'neden böyle yaptın, paramı ver ben aradan çekileyim' dedim. Yanında kaynı olarak bildiğim İ.Ç. koluma girerek tehditvari konuştu. Sonra telefonda konuştuğumuz babam, kardeşim E.Y. ve ortağımız olay yerine geldi. Daha sonra İ.Ç. silah çekti. Bunun üzerine (olayın şüphelisi) kardeşim E.Y. bıçak çıkararak korkutmak amacıyla silah çeken şahsa doğru salladı. Amcam araya girdi. Göğsünden yaralandığını gördüm. İsmail isimli şahıs elindeki silahla kardeşime doğru ateş etmeye başladı. Kardeşim olay yerinden kaçtı. İ.Ç. ve Rıdvan isimli kişiler olmasa amcam ölmeyecekti. Silah çıkarılmasaydı kardeşim silah çıkarmayacaktı." dedi.

Zanlının babası E.Y. ise "Biz olay yerine gittiğimizde kardeşime 'Senin yaptığın ayıp değil mi? Oğlumun ekmeğiyle oynuyorsun' dedim. Bunun üzerine kardeşimin yanındaki İ.Ç. 'Sen kimsin ...' diyerek yakamı topladı. Daha sonra silahını çıkarıp ayaklarıma doğru iki el ateş etti. Yanımda bulunan oğlum E.Y. de bıçağını çıkararak beni korumak amaçlı bu şahsa doğru salladı. Kardeşim Mehmet engel olmak için araya girdi. Daha sonra yere yığıldı. İ.Ç. oğluma doğru ateş etti. Ben kardeşimi hastaneye götürdüm. Kardeşim hastanede hayatını kaybetti." ifadelerini kullandı.

Şüphelinin avukatı Aykut Öcal, müvekkilinin cinayeti kasıtla işlemediğini, kaza sonucu olayın gerçekleştiğini savundu. Baba E.Y.'nin emniyetteki ifadesinin ardından serbest kaldığını söyleyen Öcal, olayın ardından asli şüpheli E.Y. ile ağabeyi E.Y.'nin emniyete teslim olduğunu ve gözaltına alındıklarını kaydetti.