Malatya'da amcasını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen E.Y.(23) çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklandı. Zanlı, ifadesinde kendisine kavgaya karışan birinin silah çektiğini, bunun üzerine korkutmak için bıçağını çıkarıp salladığı sırada amcasının öldüğünü belirtti.

E.Y., kardeşi ve babası ile birlikte Özsan Sanayi Sitesinde nakliyecilik yapan amcası Mehmet Y. (37) ile bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine E.Y. amcasını bıçaklayarak öldürdü. Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığı morguna gönderilen Mehmet Y.'nin cenazesi, otopsinin ardından yakınları tarafından alınarak Malatya Şehir Mezarlığında toprağa verildi. Olaydan sonra kaçan E.Y. akşam saatlerinde teslim oldu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.Y. savcılıktaki ifadesi sonrası tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği'nde mahkeme çıkan zanlı, buradaki ifadesinde, "Olayda İsmail isimli bir şahıs tabanca çıkardı. Ben babamı korumak amacıyla bıçağımı çıkardım. Şahsa doğru salladım. Bu esnada İsmail isimli şahıs iki el babama doğru ateş etti. Ben bıçağı salladığımda amcam bu şahısla aramıza girerek bıçaklandı. Ben korkutmak amaçlı bıçağı salladım." dedi.

Sanık avukatı Aykut Öcal da müvekkilinin ailesi ile amcası arasında husumet olmadığını ifade etti. Müvekkilinin babasını korumak amacıyla İsmail isimli şahsa doğru hedef gözetmeksizin bıçağı salladığını anlatan Öcal, "Ancak maktülün araya girmesi, bıçağın hayatı bir bölgeye tesadüfen gelmesi sonucu ölüm olayı gerçekleşmiştir. Maktül yaralandığında müvekkilin abisi tarafından hastaneye götürülmüştür. Olayda müvekkilin kastından söz edilemez." diye konuştu.
İfadelerin ardından mahkeme ara kararı açıkladı. Mahkeme, sanığın tutuklu yargılanmasına karar verdi. Sanık Malatya E Tipi Cezaevi'ne konuldu.