Sermayesi en güçlü üç özel bankadan biri olan Bank Asya’nın yönetiminin algı oluşturmak amacıyla BDDK tarafından görevden alınmasına tepkiler çığ gibi. Kararın açıklanmasından hemen sonra binlerce vatandaş, Türkiye genelindeki Bank Asya şubelerine akın ederek para ve altınlarını yatırmaya devam ediyor. İzmir’de de destek olmak için Adem Özkan adlı vatandaş, katarakt ameliyatı olmak için biriktirdiği iki tam altını bankaya yatırdı.

'AMELİYAT OLMAK İÇİN AYIRMIŞTIM, AMELİYATI ERTELEDİM'

Bank Asya Gıda Çarşısı Şubesi’ne giderek iki tam altın yatıran Özkan, bunları katarakt ameliyatı için ayırdığını, yapılan haksızlık sebebiyle ameliyatı erteleyerek bankaya yatırdığını söyledi. Özkan, “Altınları yatırmaya geldik. Korkup kaçacağımızı zannettiler ama biz buradayız. Dayanak noktası Allah olanın, şeytandan, iblisten korkusu olmaz inşallah. Onun için buradayız. Ben katarakt ameliyatı olacaktım, iki tam altını onun için ayırmıştım. Ameliyatı erteledim ve altınları bankama yatırdım. Hanıma da hesap açtık.” diye konuştu.

ELLERİNDEKİ BÜTÜN ALTINLARI YATIRDILAR

Biri 24 günlük iki çocuk sahibi olan Oğuz ile Menekşe Leylek çifti de ellerindeki bütün altınları Bank Asya’ya yatırdı. Oğuz Leylek, “Bank Asya’ya para çekmeye değil, para yatırmaya geldik. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz Allah’ın izniyle bankaya sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yedi yıllık birikimimizi getirip yatırdık. İki çocuğumuz var, bir tanesi 24 günlük. Onun da altınları vardı içinde, hepsini getirdik.” dedi. Leylek çifti, bankaya yaklaşık 24 bin liralık altın yatırdı.