Ankara Valiliği, 18 Mart Şehitler Günü için yapılacak anma programını belirledi. Öncelikle Başkent'teki kamu kurum ve kuruluşları Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile donatılacak.

Vali Mehmet Kılıçlar başkanlığındaki mülki heyet ilk olarak saat 10.00’da Anıtkabir’i ziyaret ederek, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakacak. Anma etkinlikleri saat 11.00’de Cebeci Şehitliği’nde devam edecek. Gülveren Polis Şehitliğinde saat 11.45’de anma etkinliği gerçekleştirilecek.
Çanakkale Gezici Müzesi de Cumhuriyet Müzesi, Cepa AVM ve Kızılay AVM önünde değişik zamanlarda ziyaretçilerini bekleyecek.
Ankara Valiliği, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Emniyet Teşkilatı Vazife Malûlü ve Şehit Aileleri Vakfı, Şehit Aileleri ve Terör Mağdurları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği dışındaki hiçbir kurum ve kuruluş ile dernek çelenkleri sıralamaya alınmayacak. Kurum ve kuruluşlar ile derneklerin çelenkleri en üst yöneticileri tarafından bizzat konulacak.

ŞEHİTLİK TÖRENLERİNDE ALINACAK ÖNLEMLER

Cebeci Şehitliğinde yapılacak anma töreni için yeterli sayıda karanfil, içme suyu ile şehit aileleri ve öğrenciler için el bayrağı Ankara Büyükşehir Başkanlığı’nca temin edilerek tören günü şehitlikte bulundurulacak.
5-18 Mart Şehitler Günü tören mahalleri (Şehitlikler) çevresi ve bağlantı yolları güzergâhlarındaki gerekli çevre düzenlemeleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koordinesinde Çankaya ve Mamak ilçe belediye başkanlıklarınca yapılacak.
Kütüphaneler ve müzelerde köşeler ve sergiler düzenlenmesinden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevli ve sorumlu olacak.
Tören mahallerinde yeteri sayıda ambulans, teçhizat ve personelin hazır bulundurulmasından İl Sağlık Müdürlüğü görevli ve sorumlu olacak.
Törenler sırasında programın yapılacağı yerlerin enerji sürekliliğine ilişkin tertip ve tedbirler Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.tarafından önceden alınacak.
Tören mahallerindeki trafik düzeni ve gerekli emniyet tedbirleri Garnizon Komutanlığı ile koordine edilerek İl Emniyet Müdürlüğünce sağlanacak.
İlçelerde gerçekleştirilecek programların düzenlenmesi ile günün anlam ve önemine uygun olarak icrasından İlçe Kaymakamlıkları görevli ve sorumlu olacak.