7 Haziran genel seçimleri için bağımsız gönüllülerden oluşan ‘Ankara’nın Oyları’ grubu 4 bin kişi ile Ankara’da sandık başında olacak.

‘Ankara’nın Oyları’ grubu sözcüsü olan Burcu Akçaru Cihan Haber Ajansı muhabirine seçim günü için yapacakları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlere 1.5 ay kala kurulmuş bir gönüllü sandık gözetmenliği platformu olduklarını belirten Akçaru, 4 bin gönüllü ile Ankara’nın bütün ilçelerinde sandık başına geçeceklerini söyledi.

Akçaru, bütün siyasi partilere eşit mesafede tamamen bağımsız bir platformu olduklarının altını çizerek, "Yaptığımız bütün incelemeler çalışmalar kamuoyuna açık. Tamamen bir gönüllü hareketiyiz sosyal medya platformuyuz. Herhangi bir tüzel kişiliğimiz ve liderimiz yok. Sözcülerimiz var gönüllülerimiz var.’’ dedi.

Bu seçimde ilginin çok yüksek olduğunu belirten Akçaru, "Bu seçimde şu anda 4 binden fazla gönüllümüz var. Onlarla birlikte Ankara’nın bütün ilçelerinde uzak ilçeleri dahil olmak üzere bugün Kızılcahamam’ın yüzünü güldürdük dün de Pursaklar’da güldürmüştük. Ankara’da böyle bir görselimizde var ‘gülmeyen sandık kalmasın’ diye böyle bir çalışma yapıp sandık başına geçiyoruz." diye konuştu.

Sabah saat 06.00-08.00 arasında hazırlık sürecinde dikkat edilmesi gereken hususların olduğuna dikkat çeken Akçura, şunları kaydetti: "Boş pusula ve zarfların sayılması, sandığa ait mühür ve mühürlenmesi gibi daha sonra oy verme sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar var, kabine tek kişi girilmesi, görme engellilere refakat usulü gibi ondan sonra da zarfların ve pusulaların sayımında dikkat edilmesi gerekenler var. Bizim verdiğimiz eğitimler, kanunlar, kurallar şeklinde eğitimler değil 2 seçimdir. Ankara’nın tecrübeleriyle ilgili eğitimler açıkçası gönüllerimizde bu eğitimi aldıktan sonra sandık başına geçiyorlar. Herhangi bir siyasi parti ya da aday gözetmeksizin sandıktaki oyun sonuca yansıması için bizlerle birlikte bu eğitimi aldıktan sonra sandık başına gidiyorlar. Bu seçimde 20’nci eğitimleri olduklarını yaklaşık 2 bin gönüllüyü eğitmiş bulunuyoruz. Sandık başında bilinçli kişilerin olması bizim için çok önemli, seçime kadar vakit var. Vatandaşlar 'www.ankaraninoylari.com' internet sitesinde form doldurularak gönüllü olabilir. Sabah saat 08.00’de oylarını kullanan vatandaşlar Cumartesi saat 13:00’te, 15.00’te ve 17.00’te Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde ücretsiz eğitimlerimiz devam edecek. Ankara’da sandık başında şimdiye kadar kaydını yaptırmış olan ve yerleştirmesi olan işbirliklerimiz sonucunda da sayısı artmış olan bir durum söz konusu.’’