Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artış gösteren düğün konvoyları özellikle de çocukların gelin arabası önünü kesmek ve bahşiş alabilmek için verdiği mücadeleyle yeniden gündeme geldi. Trafikteki yoğunluk ve çocukların birbirini itişmesiyle yaşanan kazaların meydana gelmemesi için uzmanlar aileleri uyardı. Çocukların bu konuda bilgilendirilmesi ve yaşanabilecek tehlikeleri göz ardı etmemeleri için uyarılarının dikkate alınmasını isteyen uzmanlar, ailelerin çocuklarını bu konvoylardan uzak tutmalarını istedi.

Düğün konvoylarında gelin arabalarının önünü keserek birkaç lira bahşiş almak isteyen bazı çocuklar, tüm uyarılara rağmen tehlikelere aldırmıyor. Hızlı seyreden araçların önüne bir anda atlayan çocuklar zaman zaman ölümle burun buruna bile gelebiliyor. Yaz mevsiminin başlamasıyla hareketlenen düğün sezonunda benzeri olumsuzlukların yaşanmaması için dikkatin elden bırakılmaması isteniyor.

Bezer görüntülerden biri dün Kars'ta yaşandı. Kendilerini tehlikeye atıp yola fırlayan çocuklar, düğün konvoyundaki araçlarla adeta köşe kapmaca oynayarak bahşiş kapmaya çalıştı. Olası üzücü kazalara davetiye çıkaran çocukların bu hareketi zaman zaman trafiğin aksamasına da neden oldu. Bilinçsizce araçların önüne fırlayan çocuklar sürücülere de zor anlar yaşattı.