Koza İpek Grubu sahibi Akın İpek’in annesi Melek İpek şirketlerine yapılan kayyum ataması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan hukuksuzluklar için hiç üzülmediğini ifade eden anne İpek, “AK Parti bizim düşmanımız değil. Ben onların hepsini çok iyi tanıyorum. Saygı değer insanlar vatanımıza hizmet ettiler. Hiçbirinin şuan sesi çıkmıyor. 'Böyle temiz ailede böyle bir şey yok, biz çok iyi biliyoruz' diyorlar. O dosyaları inceleyin dosyaları görün ona göre iki kelime söyleyin. Bugün söylemezseniz hangi gün söyleyeceksiniz.” dedi.

'BABASI BİZE HARAM LOKMA YEDİRMEDİ, AKIN OĞLUM DA YEDİRMEDİ'

Koza İpek Grubu sahibi Akın İpek’in annesi Melek İpek, şirketlerine yönelik yapılan operasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu. Operasyonlarla ilgili en ufak üzüntüsünün olmadığını ifade eden anne İpek, “Çünkü ben her şeyin doğru olduğuna inanıyorum, bu şirketin ortağıyım. Evlatlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Babası bize haram lokma yedirmedi, Akın oğlum da yedirmedi. O'na sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

'YALANLARIN HAVADA UÇUŞTUĞU BİR DÖNEMDE. BENİM DOĞRULARIM NE KADAR YER BULUR BİLMİYORUM'

Bu olaylar olduğunda oğlum için en ufak kendine hisse aldı deselerdi bu ülkeden ayrılırdım diyen İpek, “Bu konuda Allah’a sonsuz şükürler ediyorum. Yalanların havada uçuştuğu bir dönemde. Benim doğrularım ne kadar yer bulur bilmiyorum ama bundan sonra söylemeye çalışacağım. Ben hayatım boyunca vatanıma emek verdim. Deşifre olmayalım sırf Allah ırza için çalışalım kimse bilmesin istedik, beni buna mecbur ettiler. En ufak yanlışını görmedim, oğlum hayır işlerinin içinde onun saklısı, gizlisi, yalanı yok.” açıklamasında bulundu.

'KİMİN NE OLDUĞUNU ÇOK DAHA İYİ ÖĞRENDİK'

Sabah madenle ismi olan Himmet Dede ilgili çeşitli söylentiler olduğu için üzüntülü olduğunu ifade eden İpek, “Önce bize yardımcı olan manevi destek olan tüm dostlarımıza, tanıdığım tanımadığım adam gibi adamları tanıdım onlara sonsuz teşekkür ediyorum. Aynı düşüncede olmadığımız insanların bize bu dönemde sabahın 6’sında televizyona gelerek siper olan kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Bundan sonra kimin ne olduğunu çok daha iyi öğrendik.” diye konuştu.

'BU VATAN, BU HÜKÜMET BİZİM, KİM NE YAPIYORSA ÖZÜR DİLEME SAYFASI AÇILSIN'

İpek, şu mesajı vermek istediğini açıkladı: “Bu vatan bizim, çok çok rica ediyorum. Bu bölünmeyi, bu düşmanlığı bir parça olsun azaltabilirsem çaba göstereceğim. Bu vatan, bu hükümet bizim, bunlar bizim düşmanlarımız değil. Kim ne yapıyorsa özür dileme sayfası açılsın. Benim malım, mülküm önemli değil, onların olsun. Ama iftiralar karşısında olacağım. Yalan, riya, haset, bugün gazeteleri gördüm çıldırdım, ne ilgisi var Himmetle onun.”

'DEVAMLI DUVARI YIKMAK İÇİN ZABITALAR GELİYOR. EV OLMUŞ, OLMAMIŞ UMURUMDA DEĞİL. KENDİLERİNİN OLSUN'

İpek, insanların gönüllü ve Allah rızası için çalıştığını belirtti. İpek, “O mübarek insanın öğütleriyle dünyaya açılmışlar. Benim kendi evimi bin kere çektiniz, iftira attınız. Bunlarla kanunlar çerçevesinde ömrümün sonuna kadar uğraşacağım. Benim de gelen insanlardan haberim oldu. Orası imarlı bir yer, ne olduysa belediyenin onayıyla oldu. Ben sormuştum, tabi böyle olacak demişti. Arkadaşlar da ondan onay almışlardı. Şimdi devamlı duvarı yıkmak için zabıtalar geliyor. Ev olmuş, olmamış umurumda değil. Buyursunlar kendilerinin olsun.” şeklinde konuştu.

Bütün partilerin kendilerine destek olduğunu kaydeden İpek, “AK Parti bizim düşmanımız değil. Ben onların hepsini çok iyi tanıyorum. Saygı değer insanlar vatanımıza hizmet ettiler. Hiçbirinin şuan sesi çıkmıyor. 'Böyle temiz ailede böyle bir şey yok biz çok iyi biliyoruz' diyorlar. O dosyaları inceleyin dosyaları görün ona göre iki kelime söyleyin. Bugün söylemezseniz hangi gün söyleyeceksiniz.” ifadesinde bulundu.