Antalya'da farklı sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu kadın platformu, Türkiye'de son bir ay içerisinde patlak veren terör olaylarına tepki gösteren açıklamalarda bulundu. Antalya Kadın Platformu adına açıklama yapan Huriye Tozluyurt, "Çocuklarımızı saraya da savaşa da feda etmeyeceğiz." dedi.

Antalya Kadın Platformu, Eğitim-Sen Antalya Şubesi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda platform adına açıklamalarda bulunan Huriye Tozluyurt, Türkiye'de son bir ay içerisinde 70'e yakın insanın terör olaylarına kurban edildiğini ifade etti. 7 Haziran seçimlerinde demokrasi, barış, eşitlik ve özgürlük için sandığa gittiklerini hatırlatan Tozluyurt, "Ne yazık ki seçimin ertesinde ülkemiz yangın yerine döndü. Biz bu oyunu daha önce izlemiş ve sevmemiştik." dedi. Tozluyurt, derin devlet delhizlerine emilip yok edilen demokrasinin tekrardan canlanmasına ihtiyaç duyduklarını sözlerine ekledi.

Barış ve çatışmasızlığın AK Partinin elinde olduğuna değinen Tozluyurt, etkili, barışçıl ikna edici önlemler alınması gerektiğine dikkat çekti. Savaş ve çatışma ortamının toplumu böldüğüne ifade eden Tozluyurt, kadınların ve erkeklerin eşitliği sağlamak için seferber olduğu bir toplum istediklerinin dile getirdi.