Kepez Belediyesi tarafından Masa Dağı'na inşa edilmesi planlanan yapay simge yapı için başlatılan ulusal mimari proje yarışmasına Antalya Kent Konseyi'nden tepki geldi. Şehrin doğal, kültürel ve tarihi değerleriyle zaten simge bir kent olduğunu savunan Antalya Kent Konseyi üyeleri, Kepez Belediyesi'nin yapay bir simgeyle kentin kimliğini ve siluetini olumsuz etkileyebileceğini dile getirdi.

Antalya'nın merkez ilçelerinden olan Kepez'de yapılması planlanan simgeyle ilgili yeterince tartışma yapılmadığını ve halkın bilgilendirilmediğini savunan Prof. Dr. Tuncay Neyişçi Çevre Çalışma Grubuyla birlikte Antalya Kent Konsey'inde basın toplantısı düzenledi. Neyişçi, yapay simge yerine kara falezlerinin değerlendirilmesi önerisinde bulundu. Şehrin her yerinden görünen en iyi travertenlerin Kepez'de bulunduğunu vurgulayan Neyişçi, bunların birçoğunun bilinçsizce yok edildiğini savundu. Mazı Dağı'nın eteklerinde 'Teknik Altyapı Alanı' olarak planlanan alanın imar mevzuatına aykırı şekilde yüzde 200 yapı yoğunluğu ve serbest katlı yapı ile yapıların yarışma yoluyla projelendirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Neyişçi, yapılmak istenen projelerle ilgili tüm halkın görüşüne başvurulması gerektiğini ifade etti. Kepez Belediyesi'nin simge yapı inşa etme ihtiyacının neyden kaynaklandığının anlaşılmadığını belirten Neyişçi, uzun tartışmalara neden olan Tünektepe ve yapımı devam eden EXPO 2016 kulesini örnek göstererek yeni bir simge yapıya gerek olmadığını söyledi.

Neyişçi açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Simge yapı için düşünülen alan imar planında teknik altyapı bölgesidir. Herhangi bir plan değişikliği yapılmadan projecilere, alanda yapı yüksekliği serbest ve yapı yoğunluğu yüzde 200'e kadar proje yapılabileceği söylenmiştir. Kepez Belediyesi bu tavrıyla yarışmaya katılacaklardan imar mevzuatına aykırı proje talep ettiği gibi, plan değişikliği yapma hakkı bulunan müellif, büyükşehir belediye meclisini ve kendi belediye meclisini yok saymaktadır. Böyle bir proje için bölgede çok fazla yer varken Kepez Kent Ormanı'nın seçilmesi bölgedeki mevcut yapı baskısını ciddi boyutta artıracaktır. Bu konuyla ilgili proje şartnamesinde önleyici bir tedbir bulunmamaktadır."

Çevre Çalışma Grubu üyesi Recep Esengil ise şehrin her yerinden görülecek bir yapıyla ilgili tüm halkın görüşünün alınması gerektiğinin altını çizdi. Konsey üyeleri açıklamalarında kentin kaderini etkileyecek proje yarışmasının, ilgili yasal süreç tamamlanıncaya ve halkın görüşü alınarak yeninden değerlendirme yapılıncaya kadar ertelenmesini talep etti.