İngiltere Hükümeti, antibiyotiklere karşı direnç oluşturan bir bakterinin, 80 bin kişinin ölümüne neden olabileceğini açıkladı.

İngiltere Bakanlar Kurulu için hazırlanan resmi rapora göre, İngilizce ‘superbug’ olarak adlandırılan bakteri yüzünden oluşabilecek bir salgından 200 bin kişinin etkilenebileceği ifade ediliyor. Raporda, gelecek 20 yıl içinde bakteri yüzünden oluşacak enfeksiyonların önemli ölçüde artabileceği belirtiliyor.

Basit bir grip enfeksiyonunda bile antibiyotik tedavilerine direnç gösteren bakterinin, insan sağlığını büyük bir tehlikeye atacağı ifade edilen raporda; ayrıca, küçük ameliyatlarda kullanılan antibiyotiklerin de yetersiz kalma olasılığından bahsediliyor.

Dünya Sağlık Örgütü, geçen yıl antibiyotiklere karşı direnen bakterilere yönelik yayımladığı sağlık raporunda, Avrupa’da her yıl 25 bin kişinin kaptığı enfeksiyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı. İngiltere Başbakanı David Cameron ise bu önemli sağlık sorununa karşı önlem alınmadığı takdirde, karanlık çağa geri dönüleceğini belirtmişti. Cameron, geçen yıl Brüksel’de düzenlenen G7 Zirvesi’nde konuyu, ABD Başkanı Barack Obama ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’le görüşmüştü.