Gaziantep'te Yeşilevler Mahallesi'nde geçtiğimiz aylarda, bir kaza sonrası araca boya dökülmesi sonrasında işlenen cinayetin zanlısı, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Olay, 2014 yılının Aralık ayında meydana geldi. 21 yaşındaki Sinan Kurtoğlu'nun kullandığı 27 J plakalı motosiklet, hafif ticari araçla çarpıştı. Maddi hasarlı kazanın sonrasında, motosiklette bulunan boya araca döküldü. Sürücü ile Kurtoğlu'nun arasındaki tartışma da kavgaya dönüştü. Kavga sonucu sürücü, Kurtoğlu'nu yanında bulunan silahla göğsünden vurdu.

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan Kurtoğlu, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından emniyet tarafından özel bir ekip kuruldu. Ekip, 700 aracı inceledi, 750 kişiyle de yüzyüze görüşmeler yaptı. Olay yeri ve çevresinde 43 güvenlik kamerasına ait kayıtlar incelendi. Kayıtların incelenmesi sonrasında olayın şüphelisi, Deniz Mahallesi'ndeki bir evde yakalandı. Evde yapılan aramada 2 adet av tüfeği, 12 adet dolu fişek, 13 gram da uyuşturucu madde ele geçirildi.

Şüphelinin sorgusunda, Sinan Kurtoğlu'nu, boya kovasının aracına dökülmesi sonucu öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Şüpheli, 'Tabanca ile adam öldürme ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna Muhalefet' suçlarından adliyeye sevk edildi.