Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, eski havaalanında bulunan ve Samsun Büyükşehir Belediye binasının ve birçok başka kamu kurumunun yeni hizmet binalarının yapılması planlanan arsanın Milli Savunma Bakanlığı’ndan tahsisinin henüz yapılamadığını belirtti.

Geçtiğimiz aylarda eski havaalanındaki yaklaşık 200 dönümlük arsayı Milli Savunma Bakanlığı'ndan alarak yerine belediye binası, valilik ve diğer birçok kamu kurumunu taşımayı düşündüklerini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu alanın belediyemiz tarafından alınması için çok çaba harcadık. Ama şimdilik çözemedik. İnşallah ilerde bir şekilde formül bulabiliriz. Eski havaalanının ön tarafında bulunan alanı Milli Savunma Bakanlığı'ndan almış olsaydık, valiliğimizi, büyükşehir belediyemizi, İlkadım belediyemizi ve birçok kamu kuruluşunu da buraya getirmeyi hedeflemiştik. Bir takım bürokratik sorunlar yüzünden bunu şimdilik erteledik." dedi.

Söz konusu alana yapılacak olan Kamu Kampüsü Projesi ile çevrenin daha da gelişeceğine dikkat çeken Başkan Yılmaz şunları söyledi: "Düşünebiliyor musunuz? Burada büyükşehir belediyemiz, valilik ve etrafını tetikleyen, kendi manyetik alanı içerisinde ışınsal olarak genişleyen, hem Anadolu Mahallesi'ni hem Zeytinlik Mahallesi'ni, hem Kadıköy'ü hem de Kıranköy'ü etkisi altına alan bir değişim ve dönüşüm olacak. Bu projeden vazgeçmiş değiliz. Hedef projeksiyonlarımız içerisinde var. Ancak şimdilik beklemedeyiz. Projemiz çevresindeki alanın daha da gelişip, modernleşmesini sağlayacak.”