Arhavi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı yapılan tören ve etkinliklerle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan 12 Mart Arhavi’nin Kurtuluşu törenine, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile devam edildi.

Arhavi Gösteri Merkezi'nde devam eden kutlama programına Kaymakam Muhammet Önder, Garnizon Komutanı Nihat Çağlar, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Orhan Yücel Kız Meslek Lisesi tarafından hazırlanan kutlama programında Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen kemençe kursunda eğitim alan öğrenciler, kemençe eşliğinde eğitici Metin Kuru eşliğinde gösteri yaptı. Programda jimnastik gösterileri de yapıldı. Orhan Yücel Kız Meslek Lisesi Halkoyunları Ekibi ile Arhavi Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü'nden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi yapıldı. Törenin sonunda Arhavi Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden oluşan bando ekibinin tören geçişi yapılırken, Arhavi Belediyesi'ne ait hizmet araçları eşliğinde şehir içi kortej geçişi gerçekleştirildi.