Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Türkiye’nin bu hale gelmesinde mevcut iktidarın rolünün çok büyük olduğunu iddia etti. Arslan, vatan evlatları şehit olurken iktidar kavgası olamayacağını, Kürt ve Türk ayrımı yapmadan vatandaşların birbirini kucaklaması, gerçek suçluların da ortaya çıkarılarak cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Ülkenin her tarafında büyük bir infial olduğunu söyleyen Baro Başkanı Arslan, terörün yine tırmandığını, yine insanların canını almaya başladığını bildirdi. Bu anlamda Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve barolar olarak, özelde Manisa Barosu olarak da her türlü tepkiyi ortaya koymaya çalıştıklarını, terörün her şeklini lanetlediklerini söyledi.

'ÜLKEMİZ İÇ SAVAŞA SÜRÜLMEK İSTENİYOR'

Bugün ülkeyi idare edenlerin, dünlerde kendilerinin aldatıldığını öne sürerek bugünkü terörün üzerini örtemeye, kendilerini bundan soyutlamaya çalıştığını öne süren Ali Arslan, “Ama kusur kimde olursa olsun, suç kimde olursa olsun bugünlere gelinmesinde mevcut iktidarın tabii ki büyük rolü var. Bu anlamda bu terörün durdurulması için de üzerine düşeni bir an önce yapması gerekiyor. Analar ağlıyor, ateş düştüğü yeri yakıyor. Ülkede son iki gün içerisinde Dağlıca ve Iğdır’da meydana gelen ölümlerle birlikte vatandaşlarımızın göstermiş olduğu tepkiler bazı yerlerde provoke edilmekte, ülkemiz bir iç savaşa sürülmek istenmekte.” diye konuştu.

'EVLATLARIMIZ ŞEHİT DÜŞERKEN İKTİDAR KAVGASI OLAMAZ'

Buna meydan vermemek gerektiğini belirten Arslan, “Biz vatandaşlarımızı sakin olmaya çağırıyoruz. Acılı ailelerimize başsağlığı diliyoruz. Ölen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz ama bu acıyı bir an önce durdurmak, terörü bir an önce durdurmak için de iktidarın üzerine düşen görevi bir an yapması gerekiyor. Bu canlar giderken, evlatlarımız şehit düşerken iktidar kavgası olamaz. Bu iktidarı ele geçirmek amacıyla bu olaylar değerlendirilemez, kullanılamaz. Ülkenin birliği tehlikeye atılamaz. Bu anlamda biz barolar olarak, üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız. Yapmaya da çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Demokrasinin gerçekleşmesi, adaletin gerçekleşmesi, hukukun üstünlüğü çerçevesinde bu ülkede barışın sağlanacağına inanıyoruz. Kürt ve Türk ayrımı yapmadan vatandaşlarımız birbirini kucaklamalı ama gerçek suçlular ortaya çıkarılarak cezalandırılmalıdır.” şeklinde konuştu.