Muş’ta aktif çalışmalarıyla köy okullarına ve camilerine düzenlenen kampanyalarda destekte bulunan Köy ve Köy Okullarını Geliştirme Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği, bu defa merkeze bağlı Donatım Köyünde nişanlısı asker olan genç kıza çeyiz yardımında bulundu.

Edirne’de vatani görevini yapmakta olan İsmail Yıldırım’ın nişanlısı Emine Kaya’ya çeyizini teslim etmeye Muş Valisinin eşi Zehra Kadriye Büyükersoy da eşlik etti. Nişanlı kız ve ailesiyle bir araya gelen Büyükersoy, çok mutlu olduğunu belirterek yapılan yardımlardan dolayı teşekkür etti. Millet olarak bu tür desteklerin yapılmasına ihtiyacın olduğunu ifade eden Büyükersoy, şunları söyledi: “Bu güzellikleri görmek ve ortak olmak için geldik. Böyle millet olarak bir birimize destek ve kardeşçe yaklaşım, paylaşım ihtiyaçları ne var ne yok anlamak, askerimize sahip çıkmak önemli. İnşallah düğünü de yapınca hep beraber gülelim.”

Nişanlısının askerde olduğunu ve yapılan çeyiz desteğinden dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Emine Kaya(20), “Burası nişanlımın evi ve yardım yapıldı. Nişanlım şuan askerde Nisan’da geliyor ve inşallah düğün yapacağız. Durumumuz iyi olmadığı için bize yardımda bulundular” dedi.

‘Çeyiz sandığımın bir eksiğini de sen tamamla’, ‘Ne verirsen elinle o gelir seninle’ ve ‘Oğlumuz vatanı korurken bizde evini kuruyoruz’ kampanyalarını yürüttüklerini belirten Köy- Gel Der Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çaldır ise “Köy ve Köy Okullarını Geliştirme Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği olarak genç nişanlı çiftlerimizin çeyiz sandığına destek kampanyası başlattık. Daha önce yapmış olduğumu yardımlardan dolayı yerelde çıkan haberleri sağ olsun Murat Bey firma olarak genç kızımızın yatak odasını üstlendi. Köy muhtarlarımızla yapmış olduğumuz istişarelerde köylerimizi ziyaret edip, gerçekten ihtiyaca binaen genç kızımızın ihtiyacı var. Artı genç kızımızın nişanlısının asker olması bize farklı bir sloganla oğlumuz vatanı korurken bizde sosyal program içinde evini kurmakla mükellef olduğumuzu sezdik. Ve bu amaçla genç çiftlerimizin yatak takımı odasını ve çeyiz sandığı gibi yardımlarda bulunduk.” şeklinde konuştu.

Asker nişanlısı Emine Kaya, Vali ve eşi Kadriye Büyükersoy’u düğün törenine davet ederek ilk çocuğunun adını vereceklerini söyledi.