Psikolojik rahatsızlığı nedeniyle askerden hava değişimi alarak gelen Salih B. (21), birlikte yaşadığı Bağdat B.'yi (21) bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin, Bağdat B.'yi başkasıyla öpüşürken gördüğü için öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

Kartal,’da sabah saatlerinde Bağdat B.'nin evinden gelen bağrışma sesleri üzerine komşuları durumu polise bildirdi. Eve gelen polis ekipleri içeri girdiklerinde genç kadını bıçaklanmış bir halde buldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Bağdat B., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olaydan sonra başlatılan soruşturma kapsamında yapılan araştırmalarda Bağdat B.'yi askerden izinli gelen birlikte yaşadığı Salih B.'nin bıçakladığı öğrenildi. Polis, Salih B.'yi Ataşehir’de yakalayarak göz altına aldı.

Askerlik yaptığı birliğinden psikolojik durumu bozulduğu için hava değişimi izni ile geldiği öğrenilen Salih B.'nin, suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Şüphelinin askerden geldiği gün Bağdat B.'nin yanına gittiğini ancak onu hiç tanımadığı biriyle öpüşürken gördüğünü anlattığı öğrenildi. Olay sırasında kendisini kaybettiğini anlatan şüphelinin Bağdat B.'yi bıçakladıktan sonra olay yerinden kaçtığını söylediği belirtildi.

Cinsel saldırı, tehdit ve çocuk kaçırmak suçlarından hakkında polis kaydı bulunan şüpheli, hava değişimi izninde olsa da halen asker olduğu için Merkez Komutanlığı'na teslim edildi.