Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi, askerlik çağına gelen engelli gençler için kına eğlencesi düzenledi. Ailelerin duygusal anlar yaşadığı programda, gençlerin ellerine kınalar yakıldı.

Zihinsel ve fiziksel engelleri nedeniyle yaşıtları gibi askere gidemeyen engelli bireylerin, vatani görevlerini yerine getirebilmeleri için başlatılan 1 günlük askerlik uygulamasından yararlanan 80 engelli genç için bir etkinlik düzenlendi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Büyük Teras’ta düzenlenen etkinliğe, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Vali Yardımcısı Ergün Güngör, BKK Başkanı Semih Pala, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Şevket Barca, engelli derneklerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kına eğlencesi, askerlerin açılan dev Türk Bayrağı’nın altında Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde yürüyerek alana gelmesiyle başladı. Engelli genç kızlar da önden giderek kına tepsilerini taşıdı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu programda, aileler duygusal anlar yaşadı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı konnuşmada şunları kaydetti: “Büyük bir ecdadın torunlarıyız. Türkiye’de yaşamak büyük bir şans. Bu ülkeye hizmet etmekte en büyük onur. Bu akşam kınalı kuzularımız için kına gecesi düzenledik. İnşallah pazartesi günü de onları kıtalarına göndereceğiz. Sizler de askerlik görevini yerine getirerek ülkemize ve devletimize olan borcunuzu ödeyeceksiniz. Bu güzellikleri yaşatan bütün arkadaşlarımıza, katkı koyan herkese ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’ya çok teşekkür ediyorum.”

BKK Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, Türk bayrağının dalgalandığı her yerde, her türlü görevi almaya ve vatan için seve seve canlarını vermeye hazır olduklarını söyledi. Sönmez, “Askeri elbiseleri giymek, ay yıldızlı bayrağımıza dokunup yemin etmek ve vatan, millet, bayrak sevgisine ait özel duyguyu yaşamak hepimiz için büyük bir onurdur.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 80 asker adayına protokol üyeleri tarafından kına yakıldı. Daha sonra engelli gençler, davul zurna eşliğinde protokol üyeleriyle birlikte oyunlar oynadı. Asker eğlencesine katılan engelli gençler, yarın Yalova Yolu üzerindeki Jandarma Komutanlığı’na teslim olup, bir günlük askerlik hizmetini yerine getirecek.