Mersin'in Tarsus ilçesindeki Özgecan Aslan cinayetini protesto eden İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nezaket Kaya, ''Aslında katledilen ve yakılan sadece Özgecan değildi. Kadının kamusal alanda var olması, yolculuk edebilmesine saldırıydı bu. Kimbilir daha kaç kadın, kaç çocuk kadın yakılacak ya da tecavüz edilecek?'' dedi.

Oda üyesi doktorlar, üniversite öğrencisi Aslan'ın öldürülerek yakılmasını protesto etti. Doktor ve hemşireler, Alsancak Devlet Hastanesi bahçesinde toplandı. "Kadın cinayetlerine hayır" sloganı atan grup, daha sonra Özgecan Aslan için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Oda Yönetim Kurulu Üyesi Kaya, ''Özgecan Aslan henüz 20 yaşında, üniversite öğrencisiydi. Kamu hizmeti yapmak üzere konulmuş bir toplu taşıma aracına bindi ve toplu taşıma aracında tecavüze uğrayarak hunharca öldürüldü. Sonra yakıldı. Vicdanı olan tüm erkek ve kadınların başı sağolsun. Aslında katledilen ve yakılan sadece Özgecan değildi. Kadının kamusal alanda var olması, yolculuk edebilmesine de bir saldırıydı bu. Özgecan'ı yakan alevler kadın ya da erkek, çoluk çocuk tüm insanlığımızı yakmıştır.” dedi.

'BUNUN SORUMLUSU TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI VE YÖNETİMİ ALTINDAKİ KADROLARIN TÜMÜDÜR'

Sorumlu olarak hükümeti gösteren Kaya, sözlerine şöyle devam etti: “Maalesef Ortaçağ'da cadı avlarında, odun yığınlarının üzerinde kadınları yakan barbarlar bugün Türkiye'deler. Sayıları her geçen gün artmakta, sistem bunları türetmekte ve kendilerini Özgecan'ları yakarak göstermekteler. Bugün ülkemizde resmi rakamlarla her 1 dakikada 20 kadın dayak yiyorsa, her ay 34 kadın ve son 6 yılda 4 bin kadın öldürülüyorsa ve binlerce kadın tecavüze uğruyorsa bunun bir sorumlusunun olması gereklidir ve tabii ki vardır. Bunun sorumlusu, bir başka ülkenin başkanına seslenen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve yönetimi altındaki kadroların tümüdür. AKP iktidarı, kendisine oy verenlerle vermeyenleri ayırmak için sadece dini, mezhepçiliği, fakirliği ve eğitimsizliği değil, aynı zamanda insanların cinsiyetini de kullanmaktadır."