Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde gelen yolcu peronlarından birinin önüne bırakılan şüpheli çanta paniği sebap oldu. Çevre güvenliği alınan noktada, çanta fünyeyle patlatıldı.

Olay, akşam saatlerinde 22.30 sıralarında Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (AŞTİ) gelen yolcu katında 122 numaralı peronun önünde meydana geldi. AŞTİ güvenlik görevlilerinin 'peron önünde şüpheli çanta' ihbarı üzerine Ankara polisi harekete geçti.

Bölgeye gelen ekipler çevre güvenliği aldı ardından bomba uzman ekiplerine bilgi verdi. Olay yerinin etrafından uzaklaştırıldı, peronlarda bulunan otobüsler çıkarıldı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı çantaya müdahale etmek üzere özel kıyafetini giydi. Bomba uzmanı güvenlik önlemlerinin tamamlanmasının ardından harekete geçti çantaya yaklaşıp, çantaya ilk önce bir ip bağladı ve çantayı yanında bulunduğu camlardan biraz uzak bir noktaya çekti. Daha sonra ise uzman tekrar çantanın yanına geldi ve fünye yerleştirdi. Ekip otosundan yapılan ‘dikkatli olun’ yönündeki anons sonrası çanta büyük bir gürültüyle patlatıldı. Patlama sonrası yapılan incelemede çantada elbise olduğu tespit edildi. Müdahale sonrası AŞTİ’de hayat normale döndü.