Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Dağlıca’da meydana gelen terör olayı nedeniyle yüreklerinin bir kez daha dağlandığını ifade ederek, "Her ay, her hafta, hatta her gün terörü lanetleyen demeçler vermekten usandık. Artık yeter." diye konuştu.

Aşut, son zamanlarda terör olaylarının artışı ve medyadaki haber sıklığı bu vahim olayı, terör denen o laneti sıradanlaştırmaya ve toplumu duyarsızlaştırmaya başladığını iddia etti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı, "Unutulmasın ki askerimize, polisimize, bölgede fedakarca hizmet veren sivil kamu görevlilerimize, doktorumuza, hemşiremize sıkılan her kurşun bu milletin her bir ferdine sıkılmıştır, terör örgütü tarafından döşenen her mayın bu ülkenin binlerce yıllık kardeşliğinin altına döşenmiştir."
diye konuştu.

Bu işe dur demenin zamanının çoktan geçtiğini anlatan Aşut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz ne Suriye’yiz ne Irak’ız… Biz ne Suriyeliyiz ne Iraklıyız... Yani, atalarımızın bize emaneti olan, namusumuz olan ne bir santim vatan parçasından vazgeçeriz, ne de sıkıntı olduğunda bu vatanı terk ederiz. Çünkü bu vatan bazı küresel güçlerin sınırlarını cetvelle çizerek bize armağan ettiği bir arazi değildir. Bunu bekleyen varsa, terörle korku salacağını zanneden varsa bu milleti gerçekten tanımamış demektir. İçte ve dışta herkes bilsin ki Türk iş dünyası, Mersin iş dünyası, büyük Türk milleti askerinin ve emniyet güçlerinin arkasındadır, yanındadır, gerekirse omuz omuzadır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'artık terör örgütü ile orada yapılacak mücadele çok farklı olacak' ifadesinin bir dönüm noktası olmasını ve uygulamaya geçmesini beklediklerini vurgulayan MTSO Başkanı sözlerini şöyle tamamladı: "Artık, millet olarak, büyük bedeller ödeyerek sahip olduğumuz Cumhuriyetimize, oluşturduğumuz demokrasimize, binlerce yıldır mozaikten artık parçalanmaz ve ayrılmaz sağlam bir mermere dönüşmüş olan kardeşliğimize zarar verenlere Türkiye Cumhuriyeti’nin kim olduğunu göstermeliyiz. Millet bunu beklemektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza karşı azami şefkat ve merhamet, her türlü evrensel hakkın temini ama insanlık düşmanı olan teröristlere karşı en sert şekilde mukabele ve bu sorunun sonsuza kadar yok olması adına yapılacak bir müdahale tüm milletin beklentisidir."