Bursa’da, lokantalara at eti sattığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve mahkemece denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılan Süleyman Ç.(44), yine at eti satarken yakalandı.

Geçtiğimiz Pazar günü meydana gelen olayda, merkez Yıldırım İlçesi Hacıvat ile Vakıf Mahallesi'nde otlağa bırakılan 5 atı çaldıktan sonra keserek etlerini lokantalara satan kişilere yönelik operasyon yapılmıştı. Gözaltına alınan Süleyman Ç., Ali V.(29), İsmail S.(34), kardeşi Ahmet S.(29), Rahmi Ç.(25) ile Yusuf S.(34) çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece, denetimli serbestlik kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zanlıların kaçak kullandığı soğuk hava deposunda bulunan 130 kilo et, analiz için Gıda ve Yem Merkez Araştırma Enstitüsü'ne gönderilmişti. Etlerin kilosu 5 TL'den lüks lokantalara satıldığı belirlenmişti. Etler imha edilirken, soğuk hava deposu sahibine 23 bin 435 TL para cezası kesilmişti.

'PARASINI ALIP TESLİM EDEMEDİĞİM ETLER İÇİN YENİDEN AT KESTİM'

Ancak, denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılan Süleyman Ç., önceki gece yine at eti ile yakalandı. Bir atın çalındığı ihbarı ile harekete geçen ekipler, Kestel ilçesinde ticari bir aracı takibe aldı. Polisleri fark edip kaçmaya çalışan Süleyman Ç., 93 kilo et ile yakalandı. Süleyman Ç.’nin ifadesinde, “Daha önceden parasını alıp teslim edemediğim etler için yeniden at kesmek zorunda kaldım” dediği öğrenildi.

Polis, olaya karıştığı öğrenilen Yusuf Ç. ile İbrahim A.'yı arıyor.