Atatürk Havalimanı'nda yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, 7 Haziran seçimleri için 20 günde yaklaşık 21 bin oy kullandı. 8 Mayıs'ta başlayan oy verme işlemi seçim gününe kadar devam edecek. Gümrük kapılarına gelen gurbetçiler, 7 gün 24 saat oy kullanabiliyor.

Türkiye milletvekili seçimleri için 7 Haziran'da sandığa gidiyor. Yurt içinde 53 milyon 765 bin 231 seçmen oylamaya katılacak. Yurt dışında 2 milyon 867 bin 658 seçmen ise 20 gündür oy kullanıyor. Milletvekili genel seçiminde yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, gümrük kapılarında oy verme işlemi 8 Mayıs'ta saat 08.00’da başlamıştı. 20 gündür oy kullanan gurbetçiler, oy verme işlemine 7 Haziran saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Atatürk Havalimanı’nda da 12 sandıkta oy verme işlemi devam ediyor. Dış hatlar geliş ve gidiş katlarına hazırlanan oy kullanma alanlarında vatandaşlar, oy kullanıyor. Gurbetçilerin 7 gün 24 saat oy kullanabilmeleri için sandık görevlileri 4 vardiya halinde çalışıyor. Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, Atatürk Havalimanı’nda 20 günde yaklaşık 21 bin oy kullandı. 2011 genel seçimlerinde Atatürk Havalimanı’nda yaklaşık 38 bin oy kullanılmıştı.

İLK DEFA OY KULLANIYORUM

Uzun yıllardır Almanya’da çalışan İlyas Demir, ilk defa oy kullanmanın mutluluğunu yaşadı. Oy kullanmanın ilk defa nasip olduğunu söyleyen Demir, “Mutluyum ilk defa oy kullandığım için her şey milletimiz için hayırlı olsun.” dedi.

Frankfurt’ta 28 senedir yaşadığını söyleyen Gülşen Özkur, oyunu kullandığını, vatana millete hayırlı olmasını diledi. Çocukların da Almanya’da oy kullandığını söyleyen Özkur, “Herkes bir şeyler görüyor. Ben 55 yaşındayım hakikati görüyorum. Çocuklarımda geldiği zaman görüyor.” diye konuştu.

Almanya’da kuaförlük yapan Seda Mutlu ise şöyle konuştu: “İnşallah hayırlı olur. Türkiye’miz kötüye gitmez. Hepimiz aynı gemideyiz. Hepimiz Türküz Türkiyemiz için en iyisini istiyoruz. Kimse dışlanmasın, hepimiz sonuçta en iyisini istiyoruz.”

HANGİ GÜMRÜK KAPILARINDA OY KULLANILIYOR?

7 gün 24 saat oy kullanılabilecek gümrük kapıları şöyle: "Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Adnan Menderes Havalimanı, Şakirpaşa Havalimanı, Esenboğa Havalimanı, Antalya Havalimanı, Eskişehir Havalimanı, Elazığ Havalimanı, Gaziantep Havalimanı, Hatay Havalimanı, Erkilet Havalimanı, Konya Askeri Havalimanı, Dalaman Havalimanı, Bodrum-Milas Havalimanı, Samsun Havalimanı, Trabzon Havalimanı, Zonguldak Havalimanı, Sarp Karayolu, Kapıkule Karayolu, Kapıkule (Pazarkule) Karayolu, İpsala Karayolu, Hamzabeyli Karayolu, Dilucu Karayolu, Dereköy Karayolu, Kuşadası Limanı, Ayvalık Limanı, İzmir Limanı, Çeşme Limanı, Derince Limanı, Mersin Limanı, Taşucu Limanı, Marmaris Limanı, Bodrum Limanı, Samsun Limanı."