Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 92. yıl dönümü, törenlerle kutlandı. Törenler için sabahın erken saatlerinden itibaren alanda bekleyen öğrencilerden bazıları fenalık geçirdi.

Program, Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra, Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan kortej, Adana Garı'na kadar yürüdü.

Tren garında Mustafa Kemal Atatürk'ün 15 Mart 1923'te buharlı trenle Adana'ya gelişi, temsili olarak canlandırıldı. İçerisinde gazilerin bulunduğu trenden Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri Türk Bayrağı'nı öperek, Vali Büyük’e takdim etti. Büyük de aynı şekilde bayrağı öperek teslim aldı. Burada düzenlenen etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Atatürk, Adana'ya özel bir önem verdiğini söyledi. İlk 1918'de Adana'ya gelen Atatürk'ün kenti 9 kez ziyaret ettiğini belirterek, "Mustafa Kemal, 1918 yılında ilk ile gelişinde Adanalıların vatan sevgisini görmüş ve Kurtuluş Savaşı'na başlamak için ilhamı bu güzel kentte almıştır." dedi.

Öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları ekibinin gösterileriyle devam eden törenin ardından Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi ziyaret edildi. Burada Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce hazırlanan "Atatürk'ün Adana Seyahatleri" konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Bu sırada törenler için sabahın erken saatlerinden itibaren Atatürk Parkı ve İstasyon Meydanı’nda hazır bekleyen öğrencilerden bazıları fenalık geçirdi. Bir kız öğrenci bir anda olduğu yere yığıldı. Arkadaşları ve öğretmenleri tarafından tören alanının arka tarafına alınan öğrenciye ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Daha sonra sedye ile ambulansa alınan öğrencinin durumunun iyi olduğu gözlendi.