Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir'e gelişinin 92. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Törenler, ilk olarak Balıkesir Garı'nda başladı. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ve beraberindeki heyet, gara trenle gelen temsili Atatürk'ü karşıladı. Gar önünde düzenlenen törene Vali Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, Garnizon ve Okullar Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Atatürk'e benzerliğiyle Türkiye'de ilgi odağı haline gelen İzmirli Göksel Kaya, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve diğer vatandaşlar katıldı.

Tören, öğle saatlerinde tarihî Balıkesir Garı'nda başladı. Lokomotifi dev bir Türk bayrağıyla süslenen tren, alkışlar arasında gara girdi. Daha sonra temsili Atatürk, beraberinde getirdiği bayrağı öperek Vali Yaman'a teslim etti. Bir konuşma yapan Başkan Uğur ise Balıkesir'in önemli bir şehir olduğunu belirterek, 6 Şubat tarihinin önemli bir gün olduğunu bildirdi. Balıkesir'in coğrafi konumu, doğal güzellikleri ve hakikate değer veren yiğit insanlarıyla özel bir şehir olduğunu ifade eden Uğur, "Balıkesirli, vatan için bir bedel ödenmesi gerektiğinde dün de bugün de bu bedeli ödemeyi hak bilmiştir. 6 Şubat 1923 Salı günü, Balıkesir ve Balıkesirliler için önemli bir gündür. O gün Balıkesir, milyonlarca insanın ölümüne yol açan 1. Dünya Savaşı'ndan sonra içerideki ve dışarıdaki tüm olumsuzluklara rağmen işgaller karşısında azmini, imanını ve umudunu yitirmeyen, tüm dünyanın saygı duyduğu büyük Atatürk'ü karşılayacaktı." dedi. Atatürk'ün Zağnos Paşa Camisi'nde yaptığı konuşmaya da değinen Uğur, "Asrın bize verdiği dersi, Balıkesirliler unutmamıştır. Bugün de bu bilinçle hareket etmektedir. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının o günün zor koşullarında verdiği askeri, sosyal ve iktisadi mücadeleyi, bugün milli birlik ve kardeşliğimizi güçlendirerek, problemlerimizi çözerek ve önemli kalkınma hamleleri gerçekleştirerek taçlandırıp cumhuriyetin 100. yılını güçlü bir şekilde karşılamak istiyoruz." diye konuştu.

Ardından protokol üyeleri, gar önünde öğrencilerin halk oyunu gösterisini seyretti. "Ata'ya Saygı Yürüyüşü" kapsamında ise gar önünden Vasıf Çınar Caddesi boyunca yürüyerek Atatürk anıtına gidildi. Anıtta düzenlenen törende, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından çelenkler koyuldu.