Afyonkarahisar’da hırsızlar, bankaların otomatik para çekme makinelerine (ATM) dadandı. ATM’lere yerleştirdikleri yapışkanlı aparatla vatandaşların paralarını alan 4 kişi, yapılan operasyon ile yakalandı.

İl merkezinde son zamanlarda meydana gelen ve vatandaşların ATM'den para çekme işlemi yapmalarına rağmen paralarını alamadıklarına dair şikâyetleri üzerine polis tarafından çalışma başlatıldı. Ekipler tarafından yapılan araştırmalarda, içinde çift taraflı yapıştırıcı aparat takılarak ATM'den çıkan paranın bu yapışkan yere yapışması ile vatandaşların arıza olduğunu düşünerek oradan ayrıldığı, şahıslarında gelerek monte etmiş oldukları aparat üzerine yapışan paraları aldıkları bu şekilde hem bankaları hem de vatandaşlarımızı mağdur ettikleri tespit edildi.

Polis, Afyonkarahisar Merkez'de bulunan birçok banka ATM'sine düzenek konulduğunun tespiti üzerine vatandaşların mağdur olmaması için tüm banka ATM’leri kontrol etti. Düzenek şeklinde aparatların hepsi toplanarak bu aparatları yerleştirdikleri tespit edilen 4 şüpheli kamera görüntülerinden teşhis edilerek yakalandı. Şahıslarla birlikte çok sayıda çift taraflı yapışkanlı aparatlar ele geçirildi. Bu şahısların geçmiş tarihlerde dahil olmak üzere 7 ayrı olayın şüphelisi oldukları belirlendi. Şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Polis, bu tür durumla karşılaşan vatandaşların ATM’nin başından ayrılmayarak bankayı yada polisi aramalarını istedi.