Elazığ’da emniyet tarafından FEM Dershaneleri şubelerinde polis tarafından incelemeler devam ediyor. İncelemeler esansında polislerin öğrencilerin deneme kitapçıklarına dahi el koyması öğrenci ve öğretmenleri şaşırttı. Kurum avukatı Ahmet Atilla Kavuran, "Dershanede aramalar bitti. Yasaya, hukuka aykırı hiçbir şey yok. Hukuki haklarımızı kullanacağız gerekli suç duyurusunu yapacağız." dedi.

Polis baskını ile ilgili bilgi veren kurum avukatı Ahmet Atilla Kavuran, "Burada vergi usul kanununa muhalefetten ve kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık suçlamasıyla yine seçim öncesi bir algı operasyonu ile karşı karşıyayız. Elazığ’da 25 seneden fazla bir zamandır eğitimde en başarılı kurum olan FEM Dershanesi'ne böyle asılsız bir iddia ile emniyet görevlilerinin gelmesi gerçekten çok üzücü. İsnat edilen suç kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık ve vergi usul kanununa muhalefet olmasına rağmen öğrencilerin kimlik fotokopilerinden tutun da velilerin pos cihazı bilgilerine kadar ve hatta işin trajikomik tarafı deneme sınavı soru kitapçıklarına kadar el konuldu. Bu gerçekten soruşturmanın ciddiyetsiz bir şekilde yürütüldüğünü gösteriyor. Bununla ilgili tabi itirazi haklarımızı kullanacağız. Gerekli yetkili makamlara suç duyurunda bulunup gerekli hukuki haklarımızı kullanacağız. İmaj örneklerini alıyorlar. Dershanede aramalar bitti. Yasaya hukuka aykırı hiçbir şey yok. Onlar bittikten sonra inşallah dershanemiz eskisi gibi güvenin adresi, merkezi olmaya devam edecek.”şeklinde konuştu.

Av. Kavuran, "Herhangi bir şikayet olduğuna dair elimizde bir bilgi yok. Öyle bir şey olduğunu da sanmıyorum.Tahminimize göre emniyet müdürlüğünün resen başlatmış olduğu bir soruşturma.” dedi.