Uşak'ta geçen çarşamba günü sabah saatlerinde düzenlenen "makul şüphe" operasyonunda gözaltına alınan 25 işadamından 23'ü serbest bırakıldı, iki işadamı ise mahkemece tutuklandı. İşadamlarından bazılarının savunmasını üstlenen Av. Hakan Duru, vâkıf oldukları kadarıyla dosyada hiçbir somut delil, somut isnat bulunmadığını söyledi. Mahkemeye sevk edilerek tutukalanan iki işadamı ile serbest kalanlar arasında da deliller bakımından hiçbir fark bulunmadığının altını çizen Av. Duru, "Fakat böyle olmasına rağmen iki işadamının tutuklanması bize manidar geldi." dedi.

'HAYATIMIN EN KOLAY VE EN ZOR MÜDAFAASIYDI'

Uşak Adliyesi'nde yaptıkları savunmayla ilgili açıklamalarda bulunan Av. Hakan Duru, "Hayatımın en kolay ve en zor müdafaasıydı yaptığım. En kolay müdafaasıydı, çünkü ortada somut hiçbir suç ve hiçbir delil mevcut değildi. En zor müdafaasıydı, çünkü ortada hukuki hiçbir yön yoktu. Bir hukukçu olarak, hukuki hiçbir tarifi olmayan isnatlar önümüze koyulunca müdafaa yapmak da çok zor oldu." dedi.

'ÜMİDİMİZ ADİL BİR YARGILAMA'

Şu aşamada hiçbir şeyin bitmediğini belirten Av. Duru, şunları söyledi: "Sadece bir soruşturma yürütülüyor. Bundan sonra savcılık, serbest kalmalara tabiatıyla itiraz edecektir. Soruşturma, adil ve hukuki yürütülmedi. Bizim ümidimiz, açılacak davada, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde de yer alan adil yargılanma hakkına insanların riayet edilmesi, adil bir yargılanmanın yapılmasıdır. Tutuklamalara itiraz edilecek, onların kendi müdafileri bunun hazırlığını yapmakta. Yapılacak itirazlar üzerine ümit ediyoruz onlar da serbest kalırlar, çünkü dediğimiz gibi serbest kalanlar ile tutuklananlar arasında dosyadaki delil durumu, suç isnatları arasında hiçbir fark mevcut değil. Onlar da dilerim hakkıyla serbest kalanlar gibi hakkıyla serbest kalacaktır."