Adana’nın tanınmış avukatlarından Yüksel Pişkin (51) ile ev hanımı Nilay'ı (49), villalarında bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu oğul A.İ.P.'ye (32) ilişkin soruşturma tamamlandı. A.İ.P. hakkında Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Yakın akrabayı öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Zanlı, suçlamaları kabul etmedi. 23 Ekim 2014 Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi'ndeki Gondol Villaları'nda yaşanan cinayetle ilgili otopsi raporunda 3 ayrı bıçak ile Yüksel Pişkin’nin 37, eşi Nilay Pişkin ise 48 yerinden bıçakladığı tespit edildi. Ayrıca, kadının kafa ve yüz kısmında künt travmatik lezyonlar belirlendi.
Ailesiyle birlikte yaşayan A.İ.P., olay günü saat 05.35'de su içmek için 2. kattaki odasından aşağıya mutfağa indiğinde anne ve babasını öldürülmüş olarak görünce, ambulansı çağırıp, 155 Polis İmdat’ı aradığı ileri sürülmüştü. İddianamede, olayın yaşandığı 4 katlı villanın yüksek duvarlarla ve tel örgü ile çevrili, 24 saat güvenlik görevlisi ve güvenlik kameraları olan site içinde meydana geldiği hatırlatıldı. Cesetlerin zemin kattaki Amerikan mutfakta olduğu ve mutfak tezgâhı dolaplarına kan sıçradığı, yenilmemiş yemek tabaklarının dağılmış vaziyette görüldüğü ifade edildi. Mutfaktaki kan birikintisine rağmen salon ve oturma odası olarak kullanılan bölümde hiçbir dağınıklığın görülmediği vurgulayan iddianamede, evin giriş kapısında zorlama izi bulunmadığı saptandı.
Zanlı A.İ.P.’nin her gün avukat babasının yanında çalıştığı kaydedilen iddianameye göre, 22 Ekim 2014'de baba ile oğulun saat 19.06'da site kapısından giriş yaptıkları, ölen avukatı bu saatten sonra gören olmamış. Tanık olarak dinlenen ailenin 3 yıldır kuru temizleme işini yapan Z.T.A., olay akşamı ütülediği gömlek ve pantolonları teslim etmek için Nilay Pişkin'i telefonla aradığını ve cevap alamayınca eve gittiğini aktardı.

Tanığın beyanlarına göre şüphelinin kapıyı soluk soluğa açtığı açıklanan iddianamede, A.İ.P.’nin hızlı nefes alıp vermesini “Kusura bakmayın spor yaptım, çok terliyim” diyerek açıkladığı belirtildi. Zanlının 15 TL. tutan kuru temizleme ücretini bozuk olmadığı için 100 TL. vererek ödemeye çalıştığı, içeri girip çıkarak, babasında da bozuk olmadığını söylediği, aktarıldı. Ancak avukatın ve A.İ.P.’nin üzerinde bozuk para bulunduğu bilgisine yer verilen iddianamede, Nilay Pişkin'in kuru temizlemeciden elbiseleri almaya çıkmaması ve diğer şüpheli davranışları dolayısı ile sanığın anne ve babasını öldürmüş olabileceği kanaatine varıldığına dikkat çekildi.

2008'den bu yana sitenin güvenlik görevlisi olan ve aileyi tanıdığını anlatan ise E.B., her akşam saat 20.00-21.00 arasında siteden çıkarak yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getiren avukat ile eşinin olay akşamı ise evden çıkmadıklarını söyledi. Zanlının saat 20.40.27'de evde sıkıldığını, bunaldığını dile getirip, otomobille siteden çıktığını anlatan E.B., iddianamede zanlının Baro Tesisleri ve Çatalan Köprüsü yönüne gittiği, saat 20.47.02'de A.İ.P.’nin kullandığı araca benzer bir otomobilin köprü üzerinde durduğu, içinden bir kişinin inip demir korkuluklara gittiği ve daha sonra geri aracına döndüğü, köprüden suç aleti bıçakların atılmış olabileceği ifade edildi. Suda yapılan aramada zeminin balçık olması nedeniyle aramaların sonuçsuz kaldığı açıklandı.

Cumhuriyet savcısı iddianamenin sonuç bölümünde şu değerlendirmeyi yaptı: "...dışarıdan konuta girildiğine dair hiç bir delil veya bulgu olmayan olayda maktullerin olay yeri bulgularına göre akşam vakti yemek saatinde öldürüldükleri, tanıklar E.B. Ve Z.T.A.'nın anlatımları da bu kabulü desteklemektedir. Şüphelinin 155 polis imdat hattı ile konuşmasında aynı zaman dilimini işaret ediyor. Nedeni tespit edilemeyen bir şekilde A.İ.P’nin iş dönüşü mutfakta babası Yüksel ve annesi Nilay ile yemek yedikleri sırada burada bulunan bir veya birden fazla bıçağı kullanarak babası Yüksel'i 37, Nilay'ı da 48 adet kesici alet darbesi ile öldürdüğü…Ertesi gün polisi arayarak olayı bildirdiği, savunmasına itibar edilemeyecek olan şüphelinin her iki maktule yönelik olarak üst soya karşı kasten öldürdüğü suçunu işlediği anlaşılmaktadır." Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan ve suçlamaları reddeden A.İ.P., beyaz eşya mağazası açtığını sonra iflas ettiğini anlatarak, "Sabah su içmek için mutfağa indiğimde, babam ve annemin cesetleriyle karşılaştım. Olayla alakam yok." diye konuştu.