Hatay Denge Hukuk ve Düşünce Derneği Başkanı Avukat Muhammet Çakır, seçime giren partili ve bağımsız tüm adayların sandık görevlilerinin ve müşahitlerin daha duyarlı olması, milletin de birey olarak uyanık olması gerektiğini söyledi. Çakır, "Herkes seçim hukukuna, oyuna, yani sandıklara sahip çıkmalı." çağrısında bulundu.

Fazla sayıda oy pusulasının basılması, hayali olarak seçmenlerin türemesi, sanal hile hazırlıklarının yazılıp çizilmesinin söz konusu olduğunu anlatan Avukat Muhammet Çakır, "Sandık görevlileri, partililer, çok dikkatli davranmalı. Partilerin il başkanlıkları tarafından yapılan çalışmalarda sandık görevlilerinin dikkat etmesi gereken kurallar onlara net bir şekilde anlatılmalıdır." diye konuştu.

Avrupa Birliği ve AGİT'in de Türkiye’deki seçime gözlemci gönderdiğini ifade eden Avukat Çakır, şöyle devam etti: "Sandık Kurulu’nda görev alacak başkan ve görevlilerin de işlerini hukuk çerçevesinde yapması gerekiyor. Başka seçmenin yerine oy kullanılması, sahte seçmen kaydı yapılması, sahte oy pusulası basılması, torbaların, sandıkların, pusulaların değiştirilmesi, uçan mürekkep kullanılması ve benzeri seçim hilelerine karşı her vatandaşın uyanık olması gerekmektedir. Özellikle sandık başkanları hukuk ve YSK talimatları doğrultusunda görev yapmalı. Muhtemel seçim hilelerine karşı partiler seçim sandıklarına sahip çıkmalı, azami dikkat etmeli. Sosyal medyada dolaşan hile yöntemleri ile ilgili söylentiler dikkate değer bulunmalı. Bunun için her seçmenin kendi tükenmez kalemini götürmesini ve kendi kalemi ile imza atmasını öneriyorum. Umarım yakın gelecekte biz de AB ve ABD’de kullanılmakta olan dijital oy kullanma yöntemlerini inceleyip kendimize uyarlayabiliriz."