İstanbul Adalet Sarayı'nda Berkin Elvan davasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alan DHKP-C militanlarının ailesinin avukatlığını yaptığını söyleyen Günay Dağ, savcıyı rehin alanların dünkü elektrik kesintisi sırasında adliye binasına girdiği öne sürdü.

Adli Tıp Kurumu'na gelen Halkın Hukuk Bürosu'ndan Avukat Günay Dağ, eylemin kansız bitme ihtimali olmasına rağmen, sürdürülmek istenen devlet geleneği üzerine rehine eyleminin kanlı sonuçlandığını iddia etti.

Eylemcilerin 4 taleplerinin olduğunu ifade eden Dağ, bunlardan bir tanesinin Berkin Elvan’ı vuran polislerin kimliğinin açıklanması olduğunu söyledi. Dağ, “Bilinmesine rağmen bu bilgi ısrarla verilmedi, açıklanmadı. Bizce bu çok basit bir talepti. Bu talep karşılansaydı bu olaylar yaşanmayabilirdi. Cumhuriyet Savcısı bugün hayatta olabilirdi. Diğer eylemciler hayatta olabilirlerdi. Ancak bu yapılmadı. Devlet geleneği sürdürüldü. Devlet, kolluk görevlisini adalete teslim etmekten kaçındı, savcısını feda ederek kaçındı.” ifadelerini kullandı.