20 Ocak tarihli Sabah gazetesinde Şaban Arslan ve Hayrettin Bektaş imzasıyla yayınlanan 'İşte Marmara bölge imamları', Takvim'de ise 'İnlerine girildi', 'F-Devlet' başlığıyla çıkan haberle ilgili hukuki süreç başlatıldı.

Avukat Murat Keçeci, müvekkilinin gazetelerin iftira içerikli haberleriyle ilgili yasal yollara başvurarak hakkını gözeteceğini söyledi. Haberde adı geçen isimlerden biri olan ve Kırklareli'nde yaşayan Şuayip Beyazıt'ın avukatı Murat Keçeci, gazete yazılarındaki iddia ve söylemlerin gerçeğe aykırı, iftira mahiyetinde olduğunu ifade etti.

Keçeci, "Eğitimci olarak hayatını sürdüren müvekkilimin, haberi yapan kişilerin hayal ürünü senaryolarına konu edilmesinin yanında müvekkilime ait gizli kalması gereken kişisel bilgilerin kamuoyuna ifşa edilmesi de ayrı suç teşkil etmektedir." dedi.

Murat Keçeci, haberde 'belgeleriyle ortaya çıkarıldı' şeklinde ifade kullanılmasına rağmen tamamen hayal ürünü olan yazının hiçbir somut delil ve belgeye dayanmadığını dile getirdi.

Avukat Keçeci, basın değerleriyle ters düşen, gazetecilik mesleğinin onur ve saygınlığını zedeleyici tarzda kin ve nefret duygusuyla kaleme alınan, belge ve dayanaktan yoksun yazının içerisinde müvekkiline karşı suç teşkil edecek çok sayıda ifade kullanıldığına dikkat çekti.