3 yıl önce kangren nedeniyle ayağı kesilen ve özürlü raporu yüzde 81’den 61’e düşürülen Cumali Deniz’in evde bakım maaşı kesildi. Tek gözlü evinde yaşam savaşı veren Deniz, yetkililere sitem ederek, “Gelsinler benim ne halde olduğumu görsünler. Doktorlar, 'bana ihtiyacını görürsün' diyor. Ben nasıl ihtiyacımı göreyim? Ben öldüğümde mi bana maaş bağlayacaklar? Doktora giderken merdivenlerden sürünerek gidiyorum. Yaşamak istiyorum.” dedi.

Şahinbey ilçesine bağlı Cengiz Topel mahallesinde bir apartmanın ikinci katında tek gözlü bir odada yaşayan Deniz ailesinin yaşam mücadelesi yürekleri burkuyor. 3 yıl önce ayağı kangren olan 55 yaşındaki Cumali Deniz, sol ayağını kaybetti. Kalp yetmezliği, tansiyon gibi rahatsızlıkları bulunan Deniz’in, daha önce verilen yüzde 81’lik özürlülük raporu bu yıl yüzde 62’ye düşürüldü. Özürlülük raporunun düşürülmesiyle aylık 780 liralık aldığı evde bakım maaşı kesilen Deniz, yetkililere tepki gösterdi. Eşi Nafile’nin (45) yardımı olmadan yerinden kalkamadığını dile getiren Deniz, maaşının tekrar bağlanmasını istiyor. Tek ayakla evin merdivenlerini inmekte zorluk çeken Deniz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan kendine uygun merdivensiz bir ev istemesine rağmen belediyenin yardım etmediğini savundu.

YAŞAMAK İSTİYORUM

Tek ayaklı olmasına rağmen doktorların kendisine ‘sen ihtiyacını görebilirsin’ demelerine anlam veremediğini dile getiren Deniz, şunları kaydetti: “Kalçamda kireçlenme var, gözümde katarak var. Ayağımın biri kesik, diğeri ise tehlikede. Ben de kalp yetmezliği var, tansiyonum var. Başvurmadığım yer kalmadı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan anlayış bekliyorum. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum. Ben yiyecek, içecek istemiyorum. Evim düzgün değil, merdivenleri çıkamıyorum. Ayrıca kesilen aylığımın tekrar bağlanmasını istiyorum. Yüzde 81’lik özürlü raporumu 62’ye düşürdüler. Benim ölmem mi lazım. Ne olursunuz bana yardımcı olun. Ben bütün ihtiyacımı bu odanın içinde görüyorum. Gelsinler benim ne halde olduğumu görsünler. Doktorlar, 'bana ihtiyacını görürsün' diyor. Ben nasıl ihtiyacımı göreyim? Ben öldüğümde mi bana maaş bağlayacaklar? Doktora giderken merdivenlerden sürünerek gidiyorum. Yaşamak istiyorum.”

Evde bakım ücretinin tekrar bağlanmasını isteyen Nafile Deniz ise “Önceden evde bakım maaşı alıyorduk. Şimdi ise o maaşımızı kestiler. Doktorlar, ‘kendi kendine bakabilir’ diyorlar. Dışarı çıkamıyor, içeri giremiyor. Tuvaletini içerde yaptırıyorum. Bizim gitmediğimiz yer kalmadı. Gücümüz yetmiyor. Ben de hastayım ama eşimi bırakıp gidemiyorum.” diye konuştu.

Deniz, sağ ayağında da damarlar tıkalı olduğu için doktorların diğer ayağının da kesilme riski ile karşı karşıya olduğunu söylediğini aktardı. Tek gözlü bir odada yaşayan ailenin tek isteği ise evde bakım maaşı ile ilaçlarını alabilmek.