Aydın Barosu'na kayıtlı avukatlara yönelik, "Avukat Hakları ve İnsan Hakları" isimli bir meslek içi eğitim semineri düzenlendi. Burada konuşan Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, yargının iktidar eliyle dizayn edilmeye çalışıldığını söyledi. Avukatların evi olan adliye binalarının kapılarının avukatların üzerine kilitlendiğini belirten Bozkurt, İç Güvenlik Paketi'ni de eleştirdi.

Aydın Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası toplantı salonundaki seminerin açılışında avukatlara hitap eden Baro Başkanı Bozkurt, “Meslek ve meslektaşlarımız ve mesleğimizin bize yüklediği sorumluluk gereği halkımıza olan borcumuz kısmıyla ilgili, 'Avukat Hakları ve İnsan Hakları' eitim çalışması yapıyoruz. Avukatların hakları ve insan hakları ihlallerine sürekli yenileri ekleniyor. Bir meslektaşımıza veya mesleğimize saldırının olmadığı gün yok. Abdullah Cömert davasında yaşanan rezaletler bizi yoruyor. Duruşma salonuna girmek için gittiğimizde 50 polis tarafından kapatıldığını, avukatların geçirilmediğini gördük. Polislerin arasından zorla geçtik. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bunları niye anlatıyorum? Şimdi gündemde olan İç Güvenlik Paketi henüz çıkmadan, dizayn edilen yargı eliyle sokakta toplantı ve gösteri yürüyüşleri sırasında ya da başka bir yerde polis kurşunuyla öldürülen herhangi bir hakkın aşikâr bir şekilde ve vahşice ihlal edilen insanların hak aramaya gittikleri adalet sarayı isimli yerlerde adaletten umutlarını kestiklerini ve dizayn edilen yargının mensuplarının da bu umudun yok olması için ellerinden geleni yaptıklarını, müdahalelerinin avukatlara kadar vardığını her yerde görüyoruz.” dedi. İktidarın, kendisini güvence almak için yargıyı dizayn ettiğini ifade eden Gökhan Bozkurt, “Şimdi gündemde bulunan iktidarın, kendisini güvence altına almak üzere hazırladığı, 'Yargı deyince ben kendi yürütme nedenini kendim kurayım, kanuni bir hale getireyim bu ihlalleri.' dediği tasarının yasalaşması halinde olabilecekleri hepimiz biliyoruz. Görünen o ki bu yasa çıkarsa eğer, o safhadan sonra avukatların yardımları yetmeyecek. Her bir avukata çok büyük görev düşecek. Bu dönemde bizim evimiz olan adliyenin kapıları avukatların üzerine kilitleniyor, avukatlara gaz sıkılıyor. Konu artık çok vahim.” şeklinde konuştu.

Seminerde İstanbul Barosu avukatları Cengiz Yaka, Cem Kaya Karatütün, Ayşegül Tansen ve Özlem Aksungur, avukat hakları ve insan hakları konusunda bilgi verdi.