Aydın’da kantini bulunmayan okullar arasında "Bahçe", diğerleri arasında da "Bahçe Kantin" olmak üzere iki dalda düzenlenen "Okulum Birinci" yarışması sonuçlandı‏. Derece giren okullara, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonundaki törenle ödülleri verildi. Bahçe dalında 1. UNICEF Türkiye Milli Komitesi Seyda Kayhan Anaokulu, 2. Çine Evciler İlkokulu, 3. Köşk Çiftlik İlk-Ortaokulu oldu, mansiyon ödülünü Efeler Eğrikavak İlk-Ortaokulu aldı. Bahçe Kantin dalında 1. Aydın Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2. Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 3. Nazilli Menderes Anadolu Lisesi oldu. Mansiyon ödülünü Çine Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aldı.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) ile Aydın Esnaf Odası Başkanlığı Kahveciler Odası birinci olanlara 750’şer, ikinci olan okullara 500’er, üçüncülere 250’şer TL lira verdi. Törende konuşan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “2013-2014 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen ‘Okulum Birinci’ ismiyle il genelinde tüm okullar arasında iki ayrı dalda düzenlenen yarışmada dereceye giren okulları tebrik ediyorum. Yarışma sırasında değerlendirme komisyonu üyelerimiz, okul okul gezip bahçe ve kantin düzenlemelerine bakmışlar, okullarımızı kendi alanlarında değerlendirip 1, 2 ve 3.’lerle mansiyona değer okulları sıralamışlardır. Bundan sonraki Okulum Birinci yarışması, değerlendirmeleri önümüzdeki eğitim öğretim yılının başında yapılacaktır. Dereceye giren okullarımız, diğer okullara da örnek oluşturuyorlar. Bu nedenle bahçe ve kantin alanlarında gösterdikleri düzen ve uyumluluktan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Sabahattin Yakıcı’nın açış konuşmasıyla başlanan ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Töre, Müdür yardımcıları Yasemin Yılmaz ve Vahit Çopur, AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, Aydın Kantinciler Derneği Başkanı Hüseyin Akgül, şube müdürleri, komite üyeleri ve okul yöneticileri katıldı.