Aydın-Denizli demiryolunda yapılan çift hat ve elektrikli tren çalışmasında, hatların şehir merkezlerinde yer altından geçmesi yönünde TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nün bir çalışması olmadığı belirtildi. Bu yönde bir çalışmanın teknik olarak mümkün olduğunu ancak hazırlanan projede bulunmadığını belirten TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır, şehirleri ikiye bölmeyeceklerini, alt ve üst geçitlerle ulaşımın sağlanacağını söyledi.

Raylı ulaşımın şehir merkezinden geçtiği bütün ilçelerin, ulaşımın yer altından yapılması yönünde isteklerini olduğunu belirten Bakır, “Yaptığımız yol, elektrikli sinyalli bir yol. Yani ihtiyaç duyulduğunda, tamamen düzenlendiğinde, bittiğinde 160 km. hızla gidilebilecek bir hat olacak buralar. O nedenle biz buralarda hemzemin geçit, bariyer gibi şeyler istemiyoruz. Hızı düşürmemek ve konforu düşürmemek adına geçiş yerleri istemiyoruz. Biz bu nedenle insanları tamamıyla ayırmak değil, birleştirmek için teknik anlamda ne yapılması gerekiyorsa onları yaptıracağız. Mevcut hemzemin geçitler azalacak, kapatılması gerekenler kapatılacak. Kapatıldığı zaman insanlar birbirinden koparılmayacak. Orada ne gerekiyorsa, üst geçit mi gerekiyor, alt geçit mi gerekiyor, ne gerekiyorsa onlar yapılacak.” dedi.

Aydın'ın Efeler Belediyesi'nin, demiryolunun yer altından geçmesi yönünde talebi olduğunu ancak bunun mevcut projeyle mümkün olmadığını belirten Bölge Müdürü Bakır, “Bunu sadece Efeler Belediyesi değil, hattın geçtiği bütün belediyeler istiyor ama şöyle bir realite var, biz TCDD olarak Türkiye’de ilk bu bölgede hat kurmuşuz. Bu hattın yer altına alınmasına yönelik öneriler teknik olarak mümkündür ancak bizim şu anda yürüttüğümüz projelerin içerisinde, ne Efeler'de ne de diğer yerlerde kesinlikle bu hattın yer altından gitmesi yönünde bir çalışmamız mevcut değil. Bunu kendilerine intikal ettirdik.” açıklamasını yaptı.

Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir, bu konuda, "Kentin ortasında utanç duvarı istemiyoruz." diyerek imza kampanyası başlatmış, demiryolu hattının yer altından geçirilmesini gündeme taşımıştı. Kampanyaya, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan da destek vermişti. Demiryolunun yer altına alınması durumunda, mevcut projeye 600 milyon lira ek maliyeti olacağı belirtilmişti.