Aydın Doğan Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Alpman, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi öğrencilerinin Genç İletişimciler Yarışması'na öğrenciler tarafından hazırlanan projelerle değil 'profesyoneller'in yaptığı projelerle katıldığı yönündeki iddiaları araştıracaklarını açıkladı.

AÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin her yıl ulusal düzeyde yapılan Genç İletişimciler Yarışması'na gönderdikleri projelerin profesyonel ajanslara yaptırıldığı iddiası ortaya atılmıştı. Söz konusu iddialarla ilgili soruları cevaplandıran Aydın Doğan Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Alpman, konuyla ilgili bilgisinin yeni olduğunu söyledi. Konuyu, kendisine ulaşan gazetecilerden öğrendiğini belirten Alpman, "Öyle bir şey olup olmadığını şu an için bilmiyorum. Kim böyle bir şey yapmışsa bu ispat edilir edilmez... Onu bilmem ama. İlk defa sizden duydum. Zaten vakfın da yapacağı bir şey yok. Gidip bir araştırmamız lazım. Nedir, ne değildir? Vakfın çok fazla şeyi yok. Biz gelenleri olduğu gibi jüriye gönderiyoruz. Böyle bir şey yapılmış mı,yapılmamış mı, bunu aramak, araştırmak bizim de işimiz. Bir inceleyeyim. Ben bu gazeteleri isteteyim, bir bakayım." dedi.

Türkiye geneli Genç İletişimciler Yarışması'nda ödül alan AÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin, 'profesyonel' ajanslarla anlaşarak proje hazırlattığı ve bunlarla ödül aldığı iddia edilmişti. Söz konusu iddialar yerel gazetelerde de yer almıştı. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık ise söz konusu iddiaları yalanlamış, konuyu haber yapan gazeteleri de suçlamıştı.