Son günlerde artan terör olaylarına karşı Aydın tek yürek oldu. 'Şehide saygı, teröre lanet' yürüyüşü düzenleyen Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanlığı, yaşanan terör olaylarını lanetledi. Zafer Meydanı’nda başlayan yürüyüş Atatürk Kent Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüş bitimi bir grup Ülkücü genç HDP Aydın il binasına yönelince ortalık gerildi. Polisin önceden tedbir almasıyla Ülkücü gençlerin HDP il binasına yaklaşmasına izin verilmedi. Polisin dağıttığı Ülkücü gençleri, Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Karaca sakinleştirdi ve dağılmaları için çağrıda bulunması sonrası grup dağıldı.

Aydın’da Zafer Meydanı’ndan başlayan yürüyüş Hükümet Bulvarı ve Adnan Menderes Bulvarı’ndan devam etti. Atatürk Kent Meydanı’nda sona eren yürüyüşte, “Şehitler ölmez vatan bölünmez, Vatan sana canım feda ve Kahrolsun PKK” sloganları atıldı. Teröre tepki yürüyüşü bitiminde Atatürk Kent Meydanı’nda toplanan grup, burada Kur’an-ı Kerim okunurken hareketlendi. Meydandan ayrılan bir grup koşarak HDP il binasına yöneldi. Polis ekipleri ve çevik kuvvetin daha önceden önlem aldığı HDP binasına grup yaklaştırılmadı. Sokağı kapatan polis ekipleri, grubu sokağa sokmadı. Slogan atan göstericiler sokağa maytap attı. Atılan maytaplardan bir tanesi İHA Aydın muhabiri Mehmet Barlas’ın eline çarparak patlaması sonucu hafif şekilde yaralandı. Çevik kuvvet ekipleri, TOMA ve diğer araçlarla alınan önlemle grup sakinleştirilerek yeniden meydana gönderildi.

Meydanda İstiklal Marşı okunması sonrası Ülkücü yemini eden gençler yeniden HDP il binasına gitmek istedi. Polis, yolları TOMA ve polis araçlarıyla kapattı. Polisin dağılın uyarısını göstericiler dikkate almadı. Dağılmayan gruba seslenen Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Karaca, Ülkücü olanların dağılmasını istedi. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Atatürk Kent Meydanı’nda konuşma yapan Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Karaca, “Terör eylemlerini gerçekleştirenler kadar sizin de suçlu olduğunuzu biliyoruz. PKK elebaşı bebek katili Öcalan’a methiyeler dizdiniz. Habur’da teröristleri çiçeklerle karşıladığınız Oslo’da pazarlık masasında kurduğunuz günleri, Dolmabahçe’deki mutabakatı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu size son uyarımızdır. Kara propagandayı, suçu başkasına atmayı bir kenara bırakın. Buzdolabına kaldırdığınız ihanet sürecini buzdolabından çıkararak derhal imha edin. Pis ve yılan dilinizi kapatıp iğrenç sesinizi kesin. Her birimizin kim oluğunu, nereden peydah olduğunu, hangi karanlık yataklarda düşüp kalktığınızı biliyoruz.” dedi.

Yürüyüşe, MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak, Ülkü Ocakları üyeleri, Türk Eğitim Sen üyeleri ve MHP’liler katıldı. Yürüyüşe katılanlar Türk bayrağı, Türk devletleri bayrağının yanı sıra ülkü ocakları ile MHP bayrakları da taşıdı.