Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açılışının 95. yıldönümü ve 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Aydın’da da coşkuyla kutlandı. Çocukların bayram kutlamaları, oyunları ve gösterileri, büyüklerden yoğun ilgi gördü. Bayram dolayısıyla Aydın’da birçok yer bayraklarla süslendi.

Renkli görüntülerin yaşandığı kutlamalar, sabah saatlerinde Aydın Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’ndan sonra törene katılan çocuklar, Hükümet Bulvarı’ndan Atatürk Kent Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı. Bando eşliğinde yürüyen öğrenciler, vatandaşlar tarafından ilgiyle seyredildi. Kutlamalar daha sonra Atatürk Kent Meydanı’nda devam etti. Vilayet önündeki törene CHP Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Vali Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, daire müdürleri, parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Kent Meydanı’ndaki kutlamalara ise Vali Ayyıldız’ın yerine Vali Yardımcısı Halil Canavar katıldı. Burudu kurulan sahnede çocuklar, halk oyunları ve gösterilerle doyasıya eğlenirken coşkularına aileleri de eşlik etti. 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, protokol üyeleri tarafından ödül ve hediyeleri verildi. Yurtdışından misafir olarak gelen Azerbaycanlı ve Gürcistanlı çocuklar da kendilerine has halk oyunlarıyla alkış aldı. Aydın yöresi oyunlar da büyük ilgi gördü.