Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Ekmek satış noktalarında 50 kuruşa sattığı ekmek 1 lira oldu. Nazilli Fırıncılar Odası’nın maliyetin altında satış ve haksız rekabet davası sonucunda Halk Ekmek noktalarında 50 kuruşa satış durduruldu. Büyükşehir Belediyesi de "bir alana bir bedava" şeklinde ekmeğin fiyatını 1 liraya çıkardı.

Ekmeğin fiyatını, mahkeme kararından dolayı 1 lirayı çıkardıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bir alana bir bedava yaptıklarını söyledi. Nazilli Fırıncılar Odası’nın Halk Ekmek için açtığı davada mahkemenin ön kararına uyduklarını vurgulayarak, “Bu uygulama, rekabet şartlarından dolayı. Mahkeme henüz sonuçlanmadı ama biz mahkemenin ön kararını uyguluyoruz. Buradan Nazilli Fırıncılar Odası’na sesleniyorum, fakire ekmek vermeye devam edeceğiz. Bizim esnafla derdimiz yok. Esnaf, birkaç siyasetçinin dolduruluşuna gelmesin. Bizimle gelsinler, konuşsunlar.” dedi.

Amaçlarının Büyükşehir’in halka ucuz ekmek sağlamasını engellemek olmadığını söyleyen Nazilli Fırıncılar Odası Başkanı Reşat Oflioğlu ise bir ekmek alana bir bedava uygulamasının yanıltma amacı taşıdığını iddia etti. Oflioğlu, "Kanunu bu şekilde gevşetmek doğru değil. Bu yanıltma. Yeniden dava açtık, takip ediyoruz. Nazilli'de ekmek 1 TL. Biz, Halk Ekmek 1 TL’ye satılsın demiyoruz. Biz, maliyetin altında olmasın diyoruz, mesele bu. Biz belediyenin ekmek çıkarmasına karşı değiliz. Biz maliyetinin altında satılmasını istemiyoruz. Bizim maliyetimiz, fırıncıyı 1 TL ancak kurtarıyor. Aydın Büyükşehir, 75 kuruşa kârsız satabilir, buna itirazımız yok.” dedi.

Başkan Çerçioğlu’nun konuşma çağrısına da cevap veren Oda Başkanı Oflioğlu, üç dört aydır randevu alamadıklarını söyledi: “Keşke oturabilsek, bir şeylerde uzlaşabilsek. Biz her zaman oturup konuşmaya hazırız ama konuşamıyoruz. Biz Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ulaşamıyoruz. Üç dört kez randevu talep ettim, geri dönüş olmadı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden üç dört aydır randevu alamıyoruz. Bu işin bir noksan yeri var, o da konuşamamak. Konuşsak her şey düzelecek.”