Ankara'da tüm baroların katılımıyla yapılacak olan 'İç Güvenlik Paketi’nin geri çekilmesi yürüyüşü'ne destek için Aydın’dan 50 avukat yola çıktı.

Aydın Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar adına konuşan Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, “İç güvenlik yasası en çok vatandaşı ilgilendiriyor. Biz vatandaşlarımız için Ankara’ya gidiyoruz. TBMM’de çıkarılmaya çalışılan İç Güvenlik Yasa Paketi, sıradan bir yasa teklifi olmayıp hukuk devletini tamamen ortadan kaldıracak, Anayasa'ya açıkça aykırı bir düzenlemedir. Geri çekilmelidir” dedi.

Paketin bireysel özgürlükleri ve hukuk devletini ortadan kaldırır mahiyette olduğu için yürüyüşe katılacaklarını belirten Bozkurt, ”Bireysel hak ve özgürlükler yasa korumasından yoksun hale gelecek, iktidarın, polisin ve valinin insafına terk edilecektir. Mülki amire ve polise tanınan hukuk dışı ve olağanüstü yetkilerle birlikte yaşam hakkı, kişi güvenliği, ifade özgürlüğü, toplantı gösteri ve yürüyüş hakkı özel hayatın gizliliği ilkesi gibi hak ve özgürlükler tamamen ortadan kalkacaktır. Tüm Anayasal güvenceler yok edilerek, hakim-savcı devre dışı bırakılarak polis, yargı yetkisine sahip denetimsiz bir güç haline getirilecek. Toplumu koruma kollama görevinden ziyade, siyasi iktidarı koruma işlevi kazanacaktır. Yargının yetkilerini valiye ve polise teslim ederek hukukun üstünlüğü ve kuvvetler ayrılığı ilkelerini tamamen yok edecek olan bu tasarı, Anayasa’ya tamamen aykırıdır. Biz bunu vatandaşa anlatmalıyız. Vatandaşımız özgürlüğüne ve hukuka sahip çıkmalı. Ankara sonrası da bunu vatandaşlarımıza anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.