Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesi Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesi'nde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Nevzat Candan'ın babası Hasan Candan, "Allah'ın takdiri. Yer altını ben de bilirim. Ama nasıl oldu bilmiyorum." dedi.

TTK Armutçuk Müesesesi'nde sabaha karşı meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Nevzat Candan'ın babası Hasan Candan, hastane önünde taziyeleri kabul etti. Ayakta durmakta zorluk çeken baba Hasan Candan, 18,5 yıl çalıştığı madende oğlunu kaybetti. Baba Candan, kendisinin yer altını iyi bildiğini ancak olayın nasıl olduğunu bilmediğini söyledi. Baba Candan, "Ne bileyim, Allah'ın takdiri mi diyelim. Nasıl diyelim. Yer altını bilirim, ancak nasıl oldu, nasıl gitti bilmiyorum. Ben de madende 18,5 yıl çalıştım. Oğlum da 2000 yılında madene girdi." diye konuştu.

Hastane önüne akın eden Candan'ın iş arkadaşları ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Nevzat Candan'ın evli ve 3 çocuk babası olduğu, bir gün önce doğum gününü kutladığı öğrenildi.