Sosyal yardımların doruğa çıktığı Ramazan'da birçok kişi ihtiyaç sahiplerine yardım için çalışıyor. Bu yardımların bazıları ise herkese örnek olacak cinsten.

Kırıkkale'de 'Cennet Dede' diye anılan Bağ-Kur emeklisi Niyazi Akbudak, 13 yıldır kendi imkanlarıyla Ramazan'da yaklaşık 1.000 ihtiyaç sahibine iftar veriyor. 87 yaşındaki Akbudak, Kırıkkale'nin Ahılı Caddesi'nde hiçbir kurumdan maddi destek almadan günde bin yoksula yemek dağıtıyor. Niyazi dede, 87 yaşında olmasına rağmen, hâlâ dimdik durmasını, yemek verdiği ailelerin dualarına bağlıyor. Aşçı emeklisi olan Akbudak, gelirinin yarısını kendisine ayırırken diğer yarısını, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yemek vermek için bir kenara ayırıyor. Akbudak, "Ramazan ayı geldiği zaman Ahılı Caddesi'ne seyyar mutfak kuruyoruz. Biriktirdiğim paraları bir ay süresince bazen 5, bazen 4 çeşit yemek çıkartarak yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlara dağıtıyoruz." diyor.

Bir ay süresince yanında aşçı da çalıştırdığını belirten Cennet Dede Akbudak, bir sene boyunca heyecanla Ramazan ayının gelmesini beklediğini belirtiyor. "Ramazan ayında insanlara yardım etmek beni huzura kavuşturuyor. Birçok insanın hayır duasını almak beni mutlu ediyor." diyen Akbudak, bu hizmeti ölene kadar sürdüreceğini anlattı.

BAZI CAMİLERİN İHTİYACINI DA KARŞILIYOR

Akbudak, 10 yıldan bu yana biriktirdiği paraları Ramazan'da ihtiyaç sahipleriyle paylaşırken, bu hayrının yanında bazı camilerin ihtiyacını da karşılıyor. Akbudak'ın her sene Ramazan ayında muhtaç insanlara yardımda bulunduğunu açıklayan esnaf Ali Kaplan, her insanın bir yıl biriktirdiği paraları, nefsini yenerek bir ayda harcayamayacağını, bunu ancak imanı güçlü olanların yapabileceğini söyledi.

Akbudak'ın parmakla gösterilecek insanlardan olduğunu ifade eden esnaf Ahmet Yılmaz da Akbudak'ın hareketlerinin fakir, zengin herkese ders olması gerektiğini kaydetti. Akbudak'ın yardımlarından yararlanan Sakine Özcam ise Ramazan ayında rahat bir yemek yediklerini belirterek, "Keşke bütün insanlar Akbudak gibi yardımsever olsa." diye konuştu.